ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά

Το ζήτημα των διακοπών ρευματοδότησης υπερχρεωμένων καταναλωτών, θέτουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη, εικοσιεννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Θανάση Πετράκο.

Οι βουλευτές επικαλούνται σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο οι διακοπές συνδέσεων έχουν ξεπεράσει φέτος τις 350.000 (έναντι 300.000 πέρσι).

«Οι περισσότερες εντολές διακοπής γίνονται σε σπίτια, αλλά το 30- 40% αυτών γίνονται σε καταστήματα και επιχειρήσεις που κλείνουν. Το μέγεθος του προβλήματος είναι σημαντικό, καθότι μόλις έξι στους δέκα καταναλωτές στους οποίους κόβεται το ρεύμα επανασυνδέονται σύντομα. Είναι τραγικό και απαράδεκτο το 40% των καταναλωτών που τους διακόπτεται το ρεύμα, να μην έχουν πρόσβαση στο αγαθό τις ενέργειας» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ερώτηση.

Στο παραπάνω πλαίσιο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν πρόταση που έχει καταθέσει το κόμμα τους, για παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος 300 kwh τον μήνα για τις πολύ φτωχές οικογένειες (ποσότητα που «μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας») και για τιμολόγηση της επιπλέον κατανάλωσης με το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Να πάψει η Μεσόγειος να είναι θάλασσα θανάτου