ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις ενόψει τρόικας

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις ενόψει τρόικας

Συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για να καθοριστεί η στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές.

Ο κ. Σαμαράς έχει αλλεπάλληλες συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο ενώ νωρίτερα συναντήθηκε και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλο.

«Όχι δημοσιονομικά μέτρα και περικοπές μισθών και συντάξεων, διαρθρωτικές αλλαγές συζητήσαμε και θέλουμε να προωθήσουμε», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η απόσταση για το δημοσιονομικό κενό «γεφυρώνεται» και συμπλήρωσε ότι εδώ πρέπει να αναγνωριστεί και η «τεράστια επιτυχία που είναι πρωτοφανής», δηλαδή, όπως υπογράμμισε, «η Ελλάδα του 2014 θα είναι, όχι με όρους πρωτογενούς πλεονάσματος σε εντυπωσιακό επίπεδο, αλλά και με όρους δημοσιονομικού ελλείμματος θα είναι κάτω από την επιτήρηση, κάτω από το 3%».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχώρησε νωρίτερα για να μεταβεί στις Βρυξέλλες, για το το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αναβολή της συνάντησης του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα σήμερα εκρίθη σκόπιμη, καθώς σήμερα πραγματοποιείται η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.