ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναδρομικός έλεγχος στα οικονομικά των κομμάτων

Αναδρομικός έλεγχος στα οικονομικά των κομμάτων

Σε Ανεξάρτητη Αρχή, με υπεραρμοδιότητες για το πολιτικό χρήμα-μεταξύ άλλων θα δύναται να ανοίγει και τραπεζικούς λογαριασμούς-προτείνει ο Φώτης Κουβέλης να μετατραπεί η Επιτροπή για το πολιτικό χρήμα που υπάρχει σήμερα.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παραχωρεί το μεσημέρι συνέντευξη τύπου για το πολιτικό χρήμα και παρουσιάζει σειρά προτάσεων, με τη συνδρομή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Τσούκαλη. Μεταξύ άλλων προτείνεται η νομιμοποίηση των ιδιωτικών συνδρομών στο 25% της κρατικής επιχορήγησης, να κοπεί η επιχορήγηση στα Ινστιτούτα των κομμάτων, αλλά και να δύναται η νέα Αρχή να ασκήσει αναδρομικό έλεγχο των κομμάτων, με τη χρησιμοποίηση ορκωτών λογιστών. Οπότε και δεν θα έχει νόημα το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ που κρατά στα συρτάρια της Χαριλάου Τρικούπη η ηγεσία της.

Εταιρείες και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που συμβάλλουν στη συγκάλυψη του πολιτικού χρήματος, προτείνεται να αποκλείονται για δυο χρόνια από όλες τις συναλλαγές (ή τις χρηματοδοτήσεις αντιστοίχως) του δημοσίου.

ΠΗΓΗ real