ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Σταθάκης: Αυτός ο προϋπολογισμός θα αναθεωρηθεί τον Απρίλιο

Γ. Σταθάκης: Αυτός ο προϋπολογισμός θα αναθεωρηθεί τον Απρίλιο

«Αυτός ο προϋπολογισμός θα αναθεωρηθεί τον Απρίλιο εν όψει των εξελίξεων των δημοσίων οικονομικών και της πορείας της πραγματικής οικονομίας. 'Αρα, μπορεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, να εισαχθούν νέα μέτρα που δεν έχουν προβλεφθεί» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ανέφερε ότι τέλη Απριλίου θα γίνει γνωστό από την ευρωπαϊκή σταστιστική υπηρεσία το ύψος του πλεονάσματος και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι ο προϋπολογισμός του 2013 θα είναι ισοσκελισμένος, με οριακό πλεόνασμα -και αν υπάρχει. Απλώς το πλεόνασμα αυτό θα έχει πολλά λογιστικά».

Σε ότι αφορά τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίωνν ανέφερε: «κατ' αρχάς, η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε καμία αξιολόγηση των δομών των πανεπιστημίων. Και τα πανεπιστήμια που είχαν προχωρήσει σε αξιολόγηση, τα έβαλε στο νομοσχέδιο ως παραρτήματα, δίχως να τους δώσει σημασία. 'Αρα, προχώρησε σ' ένα μέτρο που δεν είχε καμία επαφή με την πραγματικότητα του πανεπιστημίου και καμία επαφή με το κριτήριο της αξιολόγησης για να μπορέσει να αποτελέσει ένα πεδίο διαλόγου. Από εκεί και πέρα, θα το πληρώνουμε ακριβά με τα κλειστά πανεπιστήμια, διότι τα κλειστά πανεπιστήμια δεν είναι καλό πράγμα και σ' αυτό συμφωνούμε όλοι. Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη για την κυβέρνηση».