ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ: Ζητεί ολοκληρωμένο σχεδιασμό μεταμεσονύκτιας συγκοινωνίας

ΔΗΜΑΡ: Ζητεί ολοκληρωμένο σχεδιασμό μεταμεσονύκτιας συγκοινωνίας

Ερώτηση σχετικά με τα μεταμεσονύκτια δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών στην Αττική και τα δρομολόγια στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Γιαννακάκη και Ασημίνα Ξηροτύρη- Αικατερινάρη.

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, η μεταμεσονύκτια παράταση της λειτουργίας, Παρασκευής και Σαββάτου, των σταθερών αστικών συγκοινωνιών Αττικής είναι θετική, ωστόσο δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο μεταμεσονύκτιο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών που να καλύπτει όλο το λεκανοπέδιο.

Όσον αφορά στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών που εξυπηρετούν την μετακίνηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, χαρακτηρίζονται ελλιπώς σχεδιασμένα.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι ελλείψεις στον σχεδιασμό σύνδεσης της περιοχής με το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Αποτέλεσμα των ελλείψεων είναι η ανεπαρκής κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της περιοχής» αναφέρεται σχετικά.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ερωτήθηκε τι προτίθεται να κάνει για το ζήτημα του ολοκληρωμένου σχεδιασμού μεταμεσονύκτιας συγκοινωνίας, αν υπάρχει πρόβλεψη για συχνότερα δρομολόγια σε περιοχές της Β’ Πειραιά, τι θα πράξει σχετικά με την σύνδεση της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά με το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και τη συχνότητα των δρομολογίων στην γραμμή μετρό Ανθούπολη-Ελληνικό, καθώς και πότε προβλέπεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής επέκτασης του τραμ στον Πειραιά.