ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι φτηνοί τσαμπουκάδες του Βενιζέλου

Οι φτηνοί τσαμπουκάδες του Βενιζέλου

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τον αντιπρόεδρο

«Να σηκωθεί να φύγει η τρόικα και να μην ξαναγυρίσει» διαμηνύει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μα αλήθεια: ποιος τον πιστεύει πλέον; Οι φτηνοί τσαμπουκάδες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Προέδρου του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ έχουν γίνει πια τόσο «θεατράλ» που μόνο γέλιο προκαλούν σε όσους έχουν μνήμη και κρίση.

Θυμόμαστε πάλι σε μία αντίστοιχη στιγμή «πατριωτικής έξαψης» του κ. Βενιζέλου, ως Υπουργού Οικονομικών, να «διώχνει» την τρόικα το καλοκαίρι του 2011 και μετά να παρακαλεί τους Τροικανούς να επιστρέψουν...

Είναι ώρα να εξηγήσει κάποιος στον κ. Βενιζέλο ότι τέτοιοι φτηνοί τσαμπουκάδες δεν περνούν πια. Η χώρα έχει ανάγκη από ισχυρή και ουσιαστική διαπραγμάτευση και όχι επικοινωνιακά σόου για εσωτερική πολιτική κατανάλωση.

Το ΠΑΣΟΚ, που ζήτημα είναι αν θα υπάρχει στις επόμενες ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές, δεν μπορεί να αναστηθεί με τέτοιες φθηνά επικοινωνιακά βεγγαλικά, που περισσότερα προβλήματα προκαλούν απ' όσα διατείνεται ο κ. Βενιζέλος ότι είναι αποφασισμένος να λύσει εκ μέρους της χώρας.

Αυτό που φοβούνται τώρα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι οι τάσεις παροξυσμού που εμφανίζει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βλέποντας τα χαμηλά εκλογικά ποσοστά του κόμματός του και φοβούμενος ότι αν η καθοδική πτώση συνεχιστεί, τότε θα απολέσει ένα μεγάλο κομμάτι της κυβερνητικής του επιρροής.

Εμείς ένα ερώτημα θέτουμε: μήπως έχει έρθει η ώρα για τον κ. Βενιζέλο να σοβαρευτεί επιτέλους, και έστω και την τελευταία στιγμή να αποδείξει πώς εννοεί ο ίδιος την έννοια της «εθνικής διαπραγμάτευσης»; Λέμε τώρα...

Διαβάστε επίσης:

«Βαρομετρικό χαμηλό» πάνω από το Μαξίμου

«Αν δώσουμε ό,τι ζητά η τρόικα για τους πλειστηριασμούς, πέφτουμε»

Νέα συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου υπό τη μέγγενη της τρόικας

Οι απαιτήσεις της τρόικας φοβίζουν την κυβέρνηση

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο μέχρι τα Χριστούγεννα

Οι «εφεδρείες» του Αντώνη Σαμαρά δυναμιτίζουν το πολιτικό σκηνικό

«Για όποιον βουλευτή δε συμφωνεί υπάρχει αντικαταστάτης»

Αναζητά εφεδρείες από ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ. και ανεξάρτητους η κυβέρνηση

Βραδυφλεγής «βόμβα» ο Φόρος Ακινήτων

Έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψηφίζουν το νόμο για τους πλειστηριασμούς