ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μαζί στις «κόκκινες γραμμές» αλλά καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό»

«Μαζί στις «κόκκινες γραμμές» αλλά καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό»

Τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ στον περσινό προϋπολογισμό επέλεξε να υπενθυμίσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Τσούκαλης, υποδεικνύοντας ότι η έλλειψη ανταπόκρισης στους όρους της ΔΗΜΑΡ, οδηγεί και στην καταψήφιση του προϋπολογισμού του 2014.

Ωστόσο, ο κ. Τσούκαλης δήλωσε πως «στον αγώνα της κυβέρνησης να τηρήσει τις κόκκινες γραμμές της απέναντι στην τρόικα, εμείς θα βοηθήσουμε. Δεν θα είμαστε δίπλα, αν η κυβέρνηση φανεί πως δεν είναι διατεθειμένη να τις τηρήσει». «Είχαμε επισημάνει την ανάγκη κατάρτισης εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, αλλά πρόσφατα ο κος Στουρνάρας είπε πως «έχουμε σχέδιο και είναι το Μνημόνιο» υπενθύμισε στην ομιλία του ο κ. Τσούκαλης. «Ελπίζαμε όλοι στη μέγιστη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος - και η πρόσφατη συμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων, τη μεταθέτει στο απώτερο μέλλον, «όταν η χώρα θα έχει εκπληρώσει τα δημοσιονομικά της δεδομένα και στόχους και θα έχει αποκατασταθεί η ομαλότητα». Είχαμε ζητήσει πάταξη της φοροδιαφυγής και σήμερα, από όλα τα εμβάσματα εξωτερικού για ποσά άνω των 100.000 ευρώ, έχουν ολοκληρωθεί μονάχα δύο έλεγχοι με συγκομιδή 5 εκ. ευρώ. Φανταστείτε να είχαν ολοκληρωθεί 100 έλεγχοι» σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ και συνέχισε:

«Στα ακίνητα της Μεγάλης Βρετανίας, έχουν ολοκληρωθεί είκοσι έλεγχοι και έχουν βεβαιωθεί 162.000 ευρώ. Από τις 3500 και περισσότερες off shore εταιρείες, έχουν προκριθεί για έλεγχο 322 εταιρείες, έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου για 163, ολοκληρώθηκαν 34 έλεγχοι και έχουν βεβαιωθεί 40 εκ. ευρώ. Με αυτούς τους ρυθμούς, θα χρειαστούν δεκαετίες για να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι» παρατήρησε. Στο ίδιο πλαίσιο, η ΔΗΜΑΡ είχε προτείνει προγραμματική σύμβαση με τις τράπεζες για την εκταμίευση συγκεκριμένου ποσοστού για την ανακούφιση της αγοράς. Αντίθετα, «1 εκ. εργαζόμενοι βρίσκονται σε στάση πληρωμών από 2 έως 12 μήνες και αυτοί δεν καταγράφονται στην ανεργία. Αντί για εκατοντάδες εκατομμύρια απ' τις ανενεργές καταθέσεις, συζητάμε σήμερα για 15 εκ. γιατί η ΤτΕ δεν κάνει τη δουλειά της» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσούκαλης, δηλώνοντας πως η ΔΗΜΑΡ καταψηφίζει τον προϋπολογισμό του 2014.

Διαβάστε επίσης:

Ν. Κακλαμάνης στην κυβέρνηση: Μην κοιμάστε ήσυχοι!

Βενιζέλος: Ο προϋπολογισμός σηματοδοτεί την έξοδο από το μνημόνιο

Μαριάς: Κυβέρνηση και Τρόικα πλανώνται πλάνην οικτράν

Κανέλλη: Ο προϋπολογισμός μετατρέπει το δημόσιο χρέος σε ιδιωτικό

Εικόνα ντροπής: Άδεια έδρανα στη συζήτηση του προϋπολογισμού

Πυρ ομαδόν στη Βουλή κατά Στουρνάρα