ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακλαμάνης: Δεν περνάνε ούτε πλειστηριασμοί ούτε κούρεμα καταθέσεων

Κακλαμάνης: Δεν περνάνε ούτε πλειστηριασμοί ούτε κούρεμα καταθέσεων

Βολές και κατά της εκπροσώπου της ΝΔ Άννας Ασημακοπούλου

Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε στον Real Fm για τα e-mail της τρόικας, την Χρυσή Αυγή, την κίνηση των 58 ενώ άφησε αιχμές για τα όσα είπε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, στον ενικό.

«Αν όλα αυτά τα τερτίπια τα τελευταία ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα είναι η πρώτη φορά που νοιώθω λίγο χαρούμενος γιατί φαίνεται ότι η κυβέρνηση κάνει πραγματική διαπραγμάτευση και ότι αντιστέκεται», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

«Καλό θα ήταν να είχαν τελειώσει τα ανοιχτά θέματα. Μπορεί να είναι αύριο μπορεί να μην είναι και αύριο η κατάθεση του νομοσχεδίου για τον φόρο ακίνητης περιουσίας. Για τους πλειστηριασμούς ενδεχομένως να δείτε ότι παίρνει παράταση το θέμα για δύο μήνες για να μην είμαστε με την ψυχή στο στόμα».

«Το ενδεχόμενο κουρέματος έσω και ένα ευρώ των καταθέσεων είναι εκτός τόπου και χρόνου. Όπως δεν περνάνε η άρση των πλειστηριασμών, δεν περνάει ούτε το κούρεμα στις καταθέσεις, ούτε και οι συντάξεις. Δεν περνάει», είπε ο κ. Κακλαμάνης σχετικά με τις αξιώσεις της τρόικας.

«Διαφώνησα και τότε με τον τρόπο που χειριστήκαμε το θέμα, φοβάμαι ότι θα έχουμε δεύτερη χρυσαυγιάδα. Δεν υπάρχει λόγος να έχουμε κάθε μέρα στα δελτία ειδήσεων μισή ώρα χρυσαυγιάδα», σχολίασε για τη Χρυσή Αυγή και πρόσθεσε:

«Καλύτερα να δεθεί η υπόθεση να ενημερωθούμε μια και έξω και να πάμε στο τελικό δια ταύτα. Διαφορετικά από το 8 θα πάνε στο 10 και από το 10 στο 12».

«Εξεπλάγην με την παρουσία του κ. Βενιζέλου στην κίνηση των 58 και με δεδομένο ότι το Σημιτικό μπλοκ θέλει να την καπελώσει. Ιδιαίτερα όταν στο θέμα τον υποβρυχίων, άφησε αιχμές για το περιβάλλον Σημίτη», σχολίασε για την «Ελιά».

«Η κ. Ασημακοπούλου, καλό είναι όταν μιλάει για φαβέλες να έχιε φροντήσει να ρωτήσει τους συναδέλφους της, αν έχουμε τουλάχιστον κατά πλειοψηφία την ίδια άποψη και αν μπορεί να τα λέει ως θέση του κόμματος. Ήταν ατυχής η έκφραση», είπε ακόμα για την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ και τα όσα δήλωσε τη Δεύτερα στην εκπομπή «Στον ενικό».