ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα – Όλι Ρεν στο Στρασβούργο

Συνάντηση Τσίπρα – Όλι Ρεν στο Στρασβούργο

Συνάντηση με τον αρμόδιο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρεν, θα έχει σήμερα στο Στρασβούργο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας, συναντήθηκε χθες με τον Αυστριακό ευρωβουλευτή των Χριστιανοδημοκρατών, Οτμάρ Κάρας και τον Γάλλο σοσιαλιστή ευρωβουλευτή, Λιεμ Χοάνγκ Νγκος, οι οποίοι ηγούνται της άτυπης επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά τη νομιμότητα των ενεργειών της τρόικας στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την πρόοδο που παρουσιάζουν οι ακροάσεις της επιτροπής, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της.

«Βασικά ήλθαμε να ακούσουμε» δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας ότι είχε την ευκαιρία να θυμίσει στα μέλη της επιτροπής «αυτό που είναι κοινός τόπος διεθνώς: ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει αποτύχει».

Ο κ. Τσίπρας παρέδωσε στα μέλη της επιτροπής έκθεση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία, όπως τόνισε, καταγράφεται η έκταση και το βάθος της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε ο κ. Τσίπρας, θα διεξάγει έρευνα για την απόδοση ευθυνών σε όλους όσοι οδήγησαν, μέσω των καταστροφικών μνημονίων, σε ανθρωπιστική κρίση την Ελλάδα.