ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λυκούδης: Δεν έχω σχέση ούτε με το Σημιταριό ούτε με το Βενιζελαριό

Λυκούδης: Δεν έχω σχέση ούτε με το Σημιταριό ούτε με το Βενιζελαριό

Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το συνέδριο του κόμματος που ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

«Η εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής, έγινε με δύο λίστες, παρά το ότι δεν το θέλησα. Νομίζω ότι ένα μέρος της δικής μου υποψηφιότητας πέρασε διότι ένα μεγάλο μέρος του συνεδρίου, θέλησε να σπάσει τις περιχαρακώσεις», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

«Ούτε με τον κ. Σημίτη θέλω να πάω, ούτε με το ΠΑΣΟΚ θέλω να πάω. Είμαι της άποψης ότι το κόμμα μου πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και να φέρει σε συνεννόηση όλο αυτόν τον χώρο».

«Θεωρώ ότι είναι λάθος να μένουμε μόνο στην διατύπωση της ένστασης μας, απέναντι στο τι είναι και τι πρεσβεύει σήμερα το ΠΑΣΟΚ. Δεν έχω καμία σχέση ούτε με το Σημιταριό ούτε με το Βενιζελαριό», πρόσθεσε ο κ. Λυκούδης.

«Εγώ δεν πιστεύω ότι η τοποθέτηση του δικού μου κόμματος είναι μια τοποθέτηση η οποία τα μόνα της χαρακτηριστικά είναι τα αριστερά με την ιστορική παράδοση. Αν κάποιος προσπαθεί δημιουργήσει στην Ελλάδα ένα κεντρώο κόμμα, αλλά με όρους πολιτικούς, δεν έχω καμία σχέση. Είμαι ένας άνθρωπος της αριστεράς».

«Το δικό μου το κόμμα είναι ένα κόμμα που μπροστά στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης, συντάχθηκε και συνεργάστηκε με κόμματα ένοχα. Πόσο δε μάλλον με ένα κόμμα της αριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπό την προϋπόθεση ότι θα μπορέσει να υπάρξει ανάμεσα σε μας και τον ΣΥΡΙΖΑ μια προγραμματική βάση που θα μπορεί να δώσει διέξοδο και προοπτική στη χώρα.