ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιοβανόπουλος για φόρο ακινήτων: Ποινικοποιείτε την φτώχεια!

Γιοβανόπουλος για φόρο ακινήτων: Ποινικοποιείτε την φτώχεια!

Έντονη ήταν η ομιλία του γραμματέα της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Κώστα Γιοβανόπουλου στη Βουλή, αναφορικά με τον νομοσχέδιο για τον ενιάιο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων, όπου έκανε λόγω για ποινικοποίηση της φτώχειας!

«Μόλις πριν από λίγες ώρες είχα τη χαρά να ακούσω από τα χείλη του Βύρωνα Πολύδωρα ότι υπάρχει και μία σχέση ανάμεσα στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και το πολίτευμα. Γιατί έρχεστε και επαληθεύετε αυτό, όταν υπάρχει τροπολογία με την οποία σήμερα ζητάτε να παραταθεί η απαλλαγή των μεγαλοκαναλαρχών από το φόρο 20% στις διαφημίσεις.

Τώρα που εφορμάτε στη μικροϊδιοκτησία, τώρα που ζητάτε με έναν ανεξέλεγκτο τρόπο απ' όλους τους Έλληνες, από το πρώτο ακίνητο χωριστά – ένα μετά το άλλο- να πάρετε και την τελευταία ικμάδα του ιδρώτα τους, τώρα αφήνετε τους μεγαλοκαναλάρχες για εκείνη την υποχρέωση από τις διαφημίσεις, το 20%, να μην πληρώνουν τον φόρο. Απαλλαγή λόγω κρίσεως! Όντως, λοιπόν, τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας έχουν μια σχέση και με το πολίτευμα.

Μιλάμε για φόρους. Θα έπρεπε ταυτόχρονα να μιλάμε και για ανταποδοτικότητα. Θα έπρεπε, όπως παγκοσμίως είθισται, να δούμε αυτοί οι φόροι σε τι ανταποκρίνονται, πώς έρχονται να ερμηνευθούν στις μικρές κοινωνίες, αν οι δήμοι, όπως στα οργανωμένα κράτη, απολαμβάνουν μερίδια και μερίσματα απ' αυτούς τους φόρους. Τίποτα απ' όλα αυτά!

11

Εσείς θέλετε ένα δημόσιο ταμείο εξ αδιαιρέτου με τον Γερμανό, με τον τοκογλύφο και τον τραπεζίτη, ώστε να δημιουργήσετε εκεί μέσα εκείνη τη μέγγενη, στην οποία εμείς θα χάνουμε τον πλούτο μας, εσείς θα υποτάσσεστε συνεχώς στα κεντροευρωπαϊκά κελεύσματα και ο Έλληνας πολίτης θα γίνει δουλοπάροικος, θα γίνει ενοικιαστής σε ένα «ευρωπαϊκό γηροκομείο», το οποίο ετοιμάζουν τώρα, γιατί τους άρεσε το κλίμα - εύκρατο, αρχαία, θάλασσα, λίγο βουνό - και θέλουν να έρθουν. Έτσι αποφασίσατε.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, έχω ορκιστεί ως πτυχιούχος της Νομικής. Ορκίστηκα ως δικηγόρος. Ορκίστηκα ως Βουλευτής. Πέντε νομικές γνώσεις, αυτές μπόρεσα να αποκτήσω. Υπάρχει εκείνη η ένσταση συμψηφισμού που την ξέρει και ένας δικηγόρος παρά Πρωτοδίκαις, που μόλις αναλαμβάνει. Είναι τόσο απλή στην εφαρμογή της. Όταν έχω να λαμβάνω από τον «άλφα» για ομοειδή αιτία, να μπορώ να το προτείνω δικαστικώς και να συμψηφίσουμε την όποια διαφορά έχουμε μεταξύ μας.

Υπάρχουν εκκαθαρισμένες απαιτήσεις Ελλήνων πολιτών στο ελληνικό δημόσιο. Δεν τις συμψηφίζετε. Έρχεται η ώρα να πληρώσει τον φόρο και του λέτε «Θα τον πληρώσεις όλο και εκείνα θα τα περιμένεις». Γιατί; Γιατί κάποιος Ράιχενμπαχ περιμένει το πρωτογενές πλεόνασμα. Γι' αυτό.
Η έννοια του συμψηφισμού, κ. Υπουργέ - δεν ξέρω τελικά μέχρι πού θα το φθάσετε, γιατί υπάρχουν φήμες, το λένε τα κανάλια σας, ότι έρχεται και αύριο –είναι ένας θεσμός του Αστικού Δικαίου και θα πρέπει να τον εφαρμόσετε, αν θέλετε να εμφανίσετε ένα αξιόπιστο και αξιοπρεπές ελληνικό κράτος, στη διαχείριση του πολίτη.

51FBE9069E7381D18D79C67E54ADC608

Το λέω αυτό, γιατί με ανατριχίλα παρατηρώ ότι ποινικοποιείται η φτώχεια. Ποινικοποιείται η αδυναμία. Ευτύχησε ένας άνθρωπος να αγοράσει ένα ακίνητο. Αυτήν τη στιγμή, δαμασμένη η αξιοπρέπειά του, το εισόδημά του κατεστραμμένο, δεν μπορεί να πληρώσει τη δόση του. Δεν μπορεί να πληρώσει τη δεύτερη, την τρίτη, την τέταρτη δόση. Έρχονται εισπρακτικές εταιρείες. Μπαίνει γκρίνια μέσα στο σπίτι. Δεν έχει να πληρώσει γι' αυτό που απέκτησε και έχει μπροστά του ή να χάσει το σπίτι ή μπροστά στο φόρο που του επιβάλλεται να πάει φυλακή. Ποινικοποιείτε τη φτώχεια; Καμία ντροπή; Κανένα όνειδος;

Από πότε ποινικοποιείται η φτώχεια; Τι είδους δαρβινικά κελεύσματα είναι αυτά που εφαρμόζετε στην ελληνική κοινωνία; Ποιοι θα επιβιώσουν; Μόνο οι παραλήδες; Ποιοι θα επιβιώσουν; Μόνο οι εφοπλιστές; Απαλλάσσονται μόνο οι «οφσεράδες»; Απαλλάσσονται. Ποιοι δεν απαλλάσσονται; Τα ΑμΕΑ. Θα πληρώσουν. Οι τρίτεκνοι. Θα πληρώσουν. Οι πολύτεκνοι. Θα πληρώσουν. Φορολογικός όλεθρος! Αυτόν αποφασίσατε.

Πρέπει, βέβαια, να πω ότι είχα τη χαρά να συνεργαστώ με την κ. Γιαταγάνα. Στα πλαίσια της αντισυνταγματικότητας θα σας ακούσω με πολλή προσοχή, κ. Γιαταγάνα. Είναι όλως, εξόχως αντισυνταγματικό αυτές που μέχρι πριν τις βαπτίζατε «έκτακτες εισφορές» να τις μονιμοποιείτε. Ευτυχώς, πριν από εμάς έχει εκδώσει συγκεκριμένες αποφάσεις το Συμβούλιο της Επικρατείας σε ανθρώπους που στάθηκαν κατεστραμμένοι, με κομμένα τα ρεύματα, γιατί δεν πλήρωσαν το ΕΕΤΗΔΕ. Και εκεί, βέβαια, υπάρχουν σκεπτικά που αναγνωρίζουν ότι είναι μια έκτακτη εισφορά».

Διαβάστε επίσης:

Κουίκ σε Σταϊκούρα για ακίνητα:Είστε μέλος μιας τραπεζικής μαφίας!