ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη αντίδραση Στουρνάρα κατά Μητρόπουλου για τις κατηγορίες του

Έντονη αντίδραση Στουρνάρα κατά Μητρόπουλου για τις κατηγορίες του

Την έντονη αντίδραση του Γιάννη Στουρνάρα προκάλεσαν οι αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου για προσωπική φορολογική του υπόθεση.

Ο κ. Μητρόπουλος, μάλιστα, συνέδεσε το φορολογικό έλεγχο που του έγινε από το ΣΔΟΕ, με εντολή - όπως ισχυρίστηκε - του ίδιου του κ. Στουρνάρα, που την έδωσε την ίδια μέρα που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε τρεις δανειακές συμβάσεις σύμφωνα με τις οποίες οι δανειστές δεν δεσμεύονται από κανέναν αναγκαστικό νόμο, διεθνή συνθήκη ή διεθνή αρχή, και μπορούν να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία χωρίς δικαστική απόφαση.

«Αν έχετε στοιχεία να τα προσκομίσετε στη Βουλή. Αυτά που λέτε για μνημόνιο και δικαστές είναι ένα παραλήρημα. Δεν ισχύουν αυτά παρά μόνο στο μυαλό σας», απάντησε ο κ. Στουρνάρας και προσέθεσε:«Λυπάμαι που δεν σέβεστε ούτε το κόμμα σας, και ήρθατε εδώ για να πείτε το προσωπικό σας πρόβλημα». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ισχυριστεί, επίσης, ότι αποπέμφθηκε ο επιθεωρητής του ΣΔΟΕ κ. Κριτσέλης την ίδια μέρα που έκρινε ότι ο κ. Μητρόπουλος δεν πρέπει να φορολογηθεί για τα λεφτά που επέστρεψε από το εξωτερικό στην Ελλάδα, καθώς έκανε χρήση της ευεργετικής διάταξης Αλογοσκούφη.

Διαβάστε επίσης:

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες δεν δύναται να ελέγξει άλλο τον Α. Μητρόπουλο