ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αν ο Κάντας πήρε 10 εκατ., πόσα πήραν οι πολιτικοί προϊστάμενοι;

Αν ο Κάντας πήρε 10 εκατ., πόσα πήραν οι πολιτικοί προϊστάμενοι;

Η κοινή λογική λέει ότι ανώτατα στελέχη και πολιτικοί προϊστάμενοι, θα μπορούσαν να έχουν λάβει πολλαπλάσια ποσά, όπως και ο ίδιος υπονόησε κατά την απολογία του

Πραγματική πρόκληση αποτελούν οι αποκαλύψεις για το χορό εκατομμυρίων γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, παραδέχτηκε ότι έχει λάβει μίζες εκατομμυρίων ευρώ για 12 τουλάχιστον περιπτώσεις. Όλα αυτά χωρίς καν να έχει το δικαίωμα υπογραφής!

Η κοινή λογική λέει ότι ανώτατα στελέχη και πολιτικοί προϊστάμενοι, θα μπορούσαν να έχουν λάβει πολλαπλάσια ποσά, όπως και ο ίδιος υπονόησε κατά την απολογία του.

Η αποκάλυψη υποθέσεων διαφθοράς δημιουργεί ερωτηματικά για το βάθος και την έκταση, που έχει λάβει το φαινόμενο. Εύλογα οι πολίτες αναρωτιούνται, αν είμαστε τελικά όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο, καθώς φαίνεται ότι ένα κομμάτι αυτών που διαχειρίζονται την εξουσία, φέρεται να τον υπερβαίνει.

Ανακαλύψαμε την Αμερική; Είναι σχεδόν «κοινό μυστικό» ότι αυτά συμβαίνουν, όμως κάθε φορά που ένα φαινόμενο διαφθοράς βγαίνει στην επιφάνεια, προκαλείται οργή σε ένα λαό που δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και τα αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητας.

Η υπόθεση Τσοχατζόπουλου μας έκανε σίγουρα πιο σοφούς για τον τρόπο που λειτουργούν τέτοιου είδους κυκλώματα, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε εκεί. Η ανοχή πρέπει να σταματήσει. Η απονομή δικαιοσύνης μπορεί να μην αλλάζει άρδην τις συνθήκες ζωής του πολίτη, αλλά τουλάχιστον δημιουργεί ένα αίσθημα ισονομίας.

Διαβάστε επίσης:

Απολογία Κάντα:«Καίει» πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες και τραπεζίτες

Σε απολογία ο μεσάζων που κατονόμασε ο Κάντας

10 δισ. για μίζες

Στη Δικαιοσύνη οι μίζες για τα Kornet

«Αμαρτωλά» εξοπλιστικά:Τον «έδωσε» ο Κάντας και ετοιμάζεται να μιλήσει