ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα για την αναβολή της επίσκεψης των ελεγκτών του Ευρωκοινοβουλίου

Κόντρα για την αναβολή της επίσκεψης των ελεγκτών του Ευρωκοινοβουλίου

«Πανικόβλητη η κυβέρνηση, με την αρωγή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Σούλτς, σπεύδει να αναβάλει την επίσκεψη της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας, τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο μιας συζήτησης για τη σκοπιμότητα και τις επιπτώσεις του μνημονίου»

δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης σχετικά με την αναβολή της επίσκεψης της Επιτροπής του Κοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας, την οποία είχε αποκαλύψει - λίγο νωρίτερα - με δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

XOYNTIS

Πιο συγκεκριμένα, σε χθεσινό ενημερωτικό μήνυμα της γραμματείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρεται, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «ο πρόεδρος Σούλτς και ο πρωθυπουργός Σαμαράς, έχουν αποφασίσει ότι η επίσκεψη της αντιπροσωπείας θα πρέπει να αναβληθεί».

Ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει ότι «την (κυβέρνηση) κυριεύει ο φόβος μπροστά στο καταλογισμό και των δικών της ευθυνών από την υιοθέτηση ενός καταστροφικού προγράμματος, που βύθισε τη χώρα σε βαθιά ύφεση και γεννά καθημερινά φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης. Αν ο κ. Σαμαράς μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, θα όφειλε να αξιοποιήσει την έρευνα της επιτροπής για να αναδείξει την καθολική αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος, αλλά και την ανάγκη εγκατάλειψης των ακραίων αντικοινωνικών πολιτικών λιτότητας, κάνοντας ταυτόχρονα την αυτοκριτική του, γιατί τις υπηρέτησε σκορπώντας τη δυστυχία στη χώρα του».

skourletis

«Αντίθετα, ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να αποφύγει τη συζήτηση και ετοιμάζεται για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από τη χώρα μας, διοργανώνοντας φιέστες για την αυτοπροβολή του, χωρίς την παραμικρή διάθεση πραγματικής αξιοποίησης της προεδρίας της χώρας μας» καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προφανώς οι άνθρωποι δεν είναι καλά...» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αναβολή της επίσκεψης της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου.

kedikoglou

«Κολλημένος με τις θεωρίες συνωμοσίας και τις απόπειρες δυσφήμισης της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά τον νέο χρόνο όπως τελείωσε τον παλιό: με εξωφρενικούς και απίστευτους ισχυρισμούς. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στη δημοσιότητα η επιστολή

Μετά την ανακοίνωση του Σ. Κεδίκογλου ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοιότητα ολόκληρη την επιστολή της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων προς τον Ν. Χουντή η οποία αναφέρει:

"Ο Πρόεδρος Schulz και ο Πρωθυπουργός Σαμαράς, έχουν αποφασίσει ότι η αντιπροσωπεία της Αθήνας (σ.σ. της Επιτροπής για την Τρόικα) θα πρέπει να αναβληθεί.

Η αντιπροσωπεία για τη Λισσαβόνα θα πραγματοποιηθεί αύριο (σ.σ. σήμερα), όπως έχει προγραμματιστεί. Ευχόμαστε ότι η επίσκεψη στην Κύπρο θα γίνει κανονικά αυτή την εβδομάδα, αλλά αυτό θα διευκρινιστεί αύριο (σ.σ. σήμερα), το συντομότερο δυνατό.

Ελπίζουμε να στείλουμε περισσότερες πληροφορίες το συντομότερο δυνατό.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Γραμματεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON)"

Διαβάστε επίσης:

Δεν έρχεται η αποστολή του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα

Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά το νέο χρόνο όπως τελείωσε τον παλιό...

Χουντής: Οι φιέστες της κυβέρνησης και η αναβολή επίσκεψης επιτρόπου