ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σβόμποντα: Η κατάργηση της τρόικας, νίκη για την ελληνική προεδρία

Σβόμποντα: Η κατάργηση της τρόικας, νίκη για την ελληνική προεδρία

Γραπτό μήνυμα τουεπικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο με αφορμή την επίσημη ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ.

«Η κατάργηση του θεσμού της τρόικας θα ήταν η πραγματική νίκη της ελληνικής προεδρίας, αναφέρει ο κ. Σβόμποντα.

«Προτρέπω την ελληνική προεδρία να καταδείξει με σαφήνεια την πραγματικότητα της αποτυχίας του θεσμού της τρόικας και της παραίσθησης της λιτότητας στην οποία πολλοί ηγέτες ακόμη πιστεύουν. Αν οι τρόικες καταργηθούν κατά τη διάρκεια αυτής της προεδρίας αυτό θα ήταν μια πραγματική νίκη και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Χάνες Σβόμποντα τονίζει ότι κανείς δεν σταμάτησε αυτή την αποτυχία γιατί δεν υπήρχε δημοκρατικός έλεγχος, στοιχείο αναπόσπαστο των ευρωπαϊκών αξιών. Ζήτησε επίσης στην επόμενη ημέρα, η Κομισιόν να είναι αυτή που θα αναλάβει την πλήρη ευθύνη των μνημονίων και των προγραμμάτων.

Καθώς μάλιστα ο πρόεδρος Μπαρόζο βρίσκεται στην Αθήνα, του εφιστά την προσοχή να αδράξει την ευκαιρία για να δει ποιες είναι πραγματικά οι συνθήκες ζωής στην Ελλάδα, τη στιγμή που η βάρβαρη λιτότητα έχει ρίξει το μισό πληθυσμό κάτω από το όριο της φτώχειας.