ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατσόπουλος: Η παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Τσίπρα

Τατσόπουλος: Η παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Τσίπρα

Μέσω facebook πέταξε τη «βόμβα» περί παραίτησης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πέτρος Τατσόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τατσόπουλος, σχολιάζοντας ένα επικριτικό για τον ίδιο κείμενο, ανέφερε σε σχόλιό του στο Facebook ότι έχει θέσει την παραίτησή του στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα.

tatsopoulos

«Κείμενα όπως το εν λόγω, καθώς και ανάλογες δηλώσεις βουλευτών ή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αληθινή ομοβροντία φίλιων πυρών, κατακλύζουν από το πρωί το Διαδίκτυο. Μην κουράζεστε. Δεν ζήτησα ποτέ την έγκριση, την ανοχή ή τη στήριξη κανενός για τις όποιες δημόσιες απόψεις μου, διαστρεβλωμένες ή μη», έγραψε ο κ. Τατσόπουλος, προσθέτοντας πως «έχω δηλώσει κατ' επανάληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να με διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα όποτε κρίνει ότι η παρουσία μου εκεί είναι επιζήμια».

«Για να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο και να σας απαλλάξω από το άγος μιας διαγραφής, έχω θέσει την παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος θα κρίνει εάν και πότε θα την αποδεχτεί. Καλό σας βράδυ», συμπλήρωσε.

tatsopou

Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε πως θα κρατήσει, ό,τι και να γίνει, την έδρα του, καθώς «είναι υπόλογος, βάσει Συντάγματος, πρώτα απέναντι στο λαό και έπειτα απέναντι στο κόμμα».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν επιθυμεί να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα, γι' αυτό και έχει θέσει την παραίτησή του στη διακριτική ευχέρεια του κ. Τσίπρα. «Ακόμα και αν την κάνει αποδεκτή, θα μείνουμε φίλοι με τον Αλέξη Τσίπρα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά τις δηλώσεις περί παραίτησης, ο κ. Τατσόπουλος κλήθηκε από το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Πιθανόν, στην συνάντηση αυτή να είναι παρών και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι τα «φίλια πυρά» που καταγγέλλει ο κ. Τατσόπουλος άρχισαν να εκτοξεύονται έπειτα από τη χθεσινή δήλωσή του περί ύπαρξης, εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ατόμων που βλέπουν με συμπάθεια τους τρομοκράτες.

Αιχμηρά ήταν τα σχόλια που ακολούθησαν, τόσο από τη Νέα Δημοκρατία, όσο και από βουλευτές και στελέχη της Κουμουνδούρου, όπως ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και ο Γιάννης Μηλιός.

diaman

Χαρακτηριστικά, ο κ. Διαμαντόπουλος έγραψε στο Facebook: «Είχα πει παλιότερα πως πρόκειται για μαλ...α ή προβοκάτορα, είχα φτάσει να τείνω προς το δεύτερο, μετά και από το αποψινό είμαι σίγουρος για το δεύτερο...».

Στο ίδιο ύφος ήταν και το σχόλιο του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μηλιού, ο οποίος τόνισε: «Η ανοχή και η κάλυψη απέναντι σε ανθρώπους που μας εκπροσωπούν στη βουλή πρέπει να λάβει τέλος. Με βαριά καρδιά και νου κυρίως τους υπερασπιστήκαμε για το γενικότερο καλό. Το γεγονός ότι δεν είναι καν ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρκετό. Έχουμε πολύ σοβαρότερα να κάνουμε από το να καλύπτουμε δημοσίως τα άστοχα και εκτός γραμμής πυροτεχνήματα».

Διαβάστε επίσης:

Τατσόπουλος: Εσκεμμένα η ΝΔ παραποίησε τις δηλώσεις μου

Π. Τατσόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία

Στα «χαρακώματα» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία με ανταλλαγή «πυρών»

Ο Πέτρος Τατσόπουλος... και οι αναλύσεις του