ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΔΟΕ: Υπό έλεγχο μόλις 266 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ

ΣΔΟΕ: Υπό έλεγχο μόλις 266 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ

Μόλις 266 ονόματα από τα σχεδόν 2.000 που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, όπως ενημέρωσε την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο επικεφαλής του Σώματος Στέλιος Στασινόπουλος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο κ. Στασινόπουλος στους βουλευτές, ο έλεγχος των 266 περιπτώσεων έχει αρχίσει από το καλοκαίρι και εξ αυτών μόλις οι 155 περιπτώσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την απίστευτη καθυστέρηση στον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Στασινόπουλος είπε πως τα στοιχεία που έστειλαν οι τράπεζες ήταν μαζικά κι όχι κατά φορολογούμενο, με αποτέλεσμα να χρειάζονται επεξεργασία από τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Σώματος, η επεξεργασία αυτή ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, περίοδο κατά την οποία το ΣΔΟΕ είχε επιφορτιστεί επιπλέον με ελέγχους για τον ΦΠΑ, ενώ στη συνέχεια οι υπάλληλοι έπρεπε να περάσουν από ένα σεμινάριο.

Επιπλέον, όπως είπε, η λίστα του Λίχτενσταϊν έχει τεθεί στο αρχείο από το 2011, ενώ τη λίστα με τα 54.000 άτομα που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό στην περίοδο 2008 - 2011 εξετάζει η Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: Στις ράγες το επόμενο... σκάνδαλο - Σκάει νέα «βόμβα»

Στον ειδικό ανακριτή η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ

Ανοίγει ο δρόμος για τη δίωξη Παπακωνσταντίνου

Οι τράπεζες προστατεύουν τον Παπακωνσταντίνου

Μήνυση ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή κατά των συγγενών Παπακωνσταντίνου

Τα σκοτεινά σημεία του πορίσματος Παπακωνσταντίνου