ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν να καταργήσουν την κυριακάτικη αργία

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν να καταργήσουν την κυριακάτικη αργία

Για απόπειρα οριστικής κατάργησης της κυριακάτικης αργίας από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων από το μέτρο των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία των εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή.

«Εμπαίζουν πλέον την κοινωνία, όταν επικαλούνται για την εφαρμογή του μέτρου την τόνωση της αγοράς αυτοί, που με τις άγριες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τις απολύσεις, τις φοροεπιδρομές και τα χαράτσια έχουν μειώσει δραματικά τα εισοδήματα και την αγοραστική δύναμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» σύμφωνα με το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων εξαιτίας του μέτρου και δημιουργίας τεραστίων προβλημάτων σε χιλιάδες εργαζόμενους.

Συγχρόνως, υποστηρίζεται, οδηγούνται σε καταστροφή και λουκέτα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται ήδη σε τραγική κατάσταση και δεν μπορούν να αντέξουν την επιπλέον επιβάρυνση της κυριακάτικης λειτουργίας, με αποτέλεσμα να δίνεται έτσι «δώρο» στις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων, που είναι οι μόνοι κερδισμένοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση την Κυριακή στις 12.00 μ.μ στο Σύνταγμα, καθώς και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις.