ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον βουλευτή Μεσσηνίας και υπεύθυνο του Τομέα Ενέργειας της ΚΟ του κόμματος Θανάσης Πετράκο, πραγματοποίησε περιοδεία στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, προκειμένου, όπως είπε ο κ. Πετράκος, να ενημερώσουν τους εργαζομένους για το νομοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή «για το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ».

«Η εκποίηση των δικτύων ηλεκτρικής ενεργείας συνιστά οικονομικό και πολιτικό έγκλημα και σημαίνει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας» σημείωσε ο τομεάρχης ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων στο ενεργειακό κέντρο και προσέθεσε ότι ο ΑΔΜΗΕ είναι η ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ που τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα κάθε γωνιά της χώρας και αποτελεί μια τεράστια δημόσια περιουσία, με τρέχουσα εμπορική αξία 8 δισ. ευρώ. Ο ΑΔΜΗΕ «είναι το θεμέλιο για την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη της χώρας», τόνισε.

Ο Θανάσης Πετράκος κάλεσε, με πυρήνα τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, να συγκροτηθεί ένα ευρύτατο μέτωπο, που θα περιλαμβάνει όλους όσοι θα πληγούν και τους φορείς τους, όπως συνδικάτα, ΟΤΑ, ενώσεις καταναλωτών, ενώσεις επιχειρηματιών, αγροτικούς συλλόγους -ένα μέτωπο που θα αποτρέψει την κυβέρνηση να εκποιήσει τον ΑΔΜΗΕ.

160691451 1 0

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε και να αφήσουμε στα νύχια των αχόρταγων τοκογλύφων και της υποτακτικής τους κυβέρνησης να εκποιήσουν και να λεηλατήσουν τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας», τόνισε ο Μεσσήνιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο.

Ακολούθως, ο βουλευτής και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης Τάκη Μπούρα, καθώς και με αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου, με τους οποίους συζήτησαν τρόπους αντίδρασης και αποτροπής της εκποίησης του ΑΔΜΗΕ.

Διαβάστε επίσης:

Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή για την πώληση του ΑΔΜΗΕ

Μακρή: Επιχειρούν τον κατακερματισμό και το ξεπούλημα της ΔΕΗ

«Μάχη» κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στη συζήτηση για την πώληση του ΑΔΜΗΕ

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα λογοδοτήσουν για το έγκλημα στον ΑΔΜΗΕ

Επιτάχυνση της αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ