ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέσσερα νομοσχέδια στο Υπουργικό

Τέσσερα νομοσχέδια στο Υπουργικό
Συνέρχεται στις 14:00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου...

Τέσσερα νομοσχέδια με πρώτο εκείνο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 14:00, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Το επόμενο νομοσχέδιο αφορά την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, και την σύσταση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Στην αρμοδιότητα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, εμπίπτει το τρίτο νομοσχέδιο που αφορά «τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό», ενώ το τέταρτο και τελευταίο νομοσχέδιο της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου αφορά την «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις».

Στις 10:30 π.μ., υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια διευρυμένη σύσκεψη για θέματα Οικονομίας και Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή των Γ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Χρυσοχοϊδη, Τ. Μπιρμπίλη, Δ. Ρέππα, Π. Γερουλάνου, Χ. Παμπούκη και Κ. Σκανδαλίδη.

Στις 13:00 μ.μ., ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

Στις 17:00 μ.μ., ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με ομάδα εργασίας, της οποίας προΐσταται ο Ιταλός Αρχιτέκτονας, Renzo Piano και θα του παρουσιάσει το πρόγραμμα εκπόνησης των μελετών για την ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου, που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου - Γυάλινο κτήριο, αίθουσα «Ορέστης»).

Στην συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης.