ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση έχει αρχίσει

ΣΥΡΙΖΑ: Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση έχει αρχίσει

Νέες βολές κατά του Α. Σαμαρά εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Επιμελητήριο και το σχέδιο γνωμοδότησης του Ευρωκοινοβουλίου.

«Στην αποτυχημένη και κακόγουστη παράσταση, με τον τίτλο «success story», κατέφυγε για άλλη μία φορά ο κ. Σαμαράς, με την οποία, ωστόσο, δεν έπεισε κανέναν από όσους πλήττονται από τη μνημονιακή πολιτική.

Έδωσε μία παράσταση, μάλιστα, την ίδια στιγμή που το σχέδιο γνωμοδότησης του Ευρωκοινοβουλίου μιλάει για τις καταστροφικές επιπτώσεις των πολιτικών της τρόικας που, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις των μνημονιακών χωρών, έκαναν περικοπές στην υγεία και τις συντάξεις, παραβιάζοντας τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, έχοντας ταυτόχρονα τραγικά αποτελέσματα στην αγορά εργασίας, την ανεργία και τη φτώχεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Είναι κατανοητό τώρα, γιατί ο κ. Σαμαράς επέλεξε να ματαιώσει την έλευση της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, για να μην χαλάσει τη φιέστα αυτοπροβολής του στην έναρξη της Προεδρίας, αντί να αξιοποιήσει αυτή την έκθεση προς όφελος της κοινωνίας, μένοντας σταθερά υποτακτικός στο δρόμο του μερκελισμού.

Αυτός ο δρόμος, όμως, σύντομα θα ανακοπεί. Η αντίστροφή μέτρηση έχει αρχίσει», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.