ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα

Κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα

Την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι μας περιμένουν... στην γωνία.

Σε πραγματικό εφιάλτη έχει μετατραπεί για το Μέγαρο Μαξίμου και τις ελληνικές αρχές η αναβίωση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, σε μία συγκυρία που η χώρα μας περνάει από τους Ευρωπαίους καθημερινά τεστ ετοιμότητας και προετοιμασίας εν μέσω της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.

Η κυβέρνηση τρέμει στην ιδέα ενός μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος που δεν μπορεί να αποκλειστεί ως πιθανότητα, μετά και τα τελευταία απειλητικά μηνύματα του δραπέτη-τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού.

Κάθε άλλο μάλιστα, ένα τέτοιο χτύπημα θεωρείται από την Αντιτρομοκρατική ως κάτι πάρα πολύ πιθανό, ειδικά κατά την άτυπη συνεδρίαση των Υπουργών Δικαιοσύνης στο Ζάππειο που είναι προγραμματισμένη να γίνει αύριο και την Παρασκευή.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, όμως- όπως είναι φυσικό- κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι δεν θα σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του με αποτέλεσμα η χώρα να βυθιστεί στην ανασφάλεια και η ελληνική προεδρία να καταλήξει σε «φιάσκο».

zappeio

Αυτό το τελευταίο είναι πολύ εύκολο να συμβεί αν επιβεβαιωθεί ο διάχυτος φόβος ενός τρομοκρατικού χτυπήματος πρώτου μεγέθους, την ώρα που οι Βορειοευρωπαίοι μας περιμένουν στην γωνία...

Το Newsbomb.gr έχει εξ αρχής γράψει ότι στους κόλπους των κοινοτικών οργάνων στις Βρυξέλλες υπάρχει η τάση ορισμένων να θέλουν να βλέπουν την ελληνική προεδρία ως ένα «λάθος» εκ μέρους της Ένωσης που δεν έπρεπε να κάνει.

Υπάρχουν απόψεις που λένε ότι δεν έπρεπε να επιτραπεί στην Ελλάδα να αναλάβει την διοργάνωση ενός τέτοιου πρώτης τάξεως γεγονότος. Είναι οι ίδιοι που αυτήν την στιγμή επενδύουν στην πιθανότητα ενός «ατυχήματος» προκειμένου να αρχίσουν την προπαγάνδα εξευτελισμού της χώρας μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το εσωτερικό της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, το Βερολίνο εκτιμά ότι με ένα τρομοκρατικό χτύπημα που θα σημάνει την αναβίωση της τρομοκρατίας στην χώρα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και ανόδου των άκρων και της ακραίας πολιτικής συνθηματολογίας, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει απρόοπτες πολιτικές εξελίξεις που θα συμπαρασύρουν την κυβέρνηση να εξαναγκαστεί να διενεργήσει πρόωρες εκλογές.

Προς το παρόν η αυριανή μέρα (Πέμπτη) και η μεθαυριανή (Παρασκευή) κρίνεται από την ΕΛ.ΑΣ. ως εξαιρετικής επικινδυνότητας για τρομοκρατικό χτύπημα καθιστώντας την καθημερινότητα όσων κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας, ακόμη δυσκολότερη.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ξηρός «τρομοκρατεί» το Μαξίμου

Τη σύλληψη του Χρ. Ξηρού ζητούν οι ΗΠΑ

Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ μετά την επανεμφάνιση Ξηρού και τις ωμές απειλές