ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναζητούνται οι «μπροστινοί» των υπουργών

Αναζητούνται οι «μπροστινοί» των υπουργών

Η δικαστική έρευνα τις τελευταίες μέρες για την απίστευτη ρεμούλα με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα, στρέφεται τώρα στην ανεύρεση των «μπροστινών» των πολιτικών προσώπων στο υπουργείο Άμυνας, που έπαιρναν τις μίζες για λογαριασμό των αφεντικών τους (υπουργών, υφυπουργών, πολιτικών παραγόντων κλπ).


Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Η μαφία των εξοπλισμών λειτουργούσε όπως ακριβώς και η συμμορία του Αλ Καπόνε στο Σικάγο. Ποτέ δεν φαινόταν ότι ο αρχηγός παρανομεί. Τις μίζες στα εξοπλιστικά πουθενά δεν φαίνεται ότι τις παίρνουν από την πηγή τους οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου Άμυνας.

Πάντα υπάρχει ένας ή δύο «μπροστινοί», οι λεγόμενοι αχυράνθρωποι (τύπου Ζήγρα) που παίρνουν τα λεφτά από τις ξένες εταιρείες που πουλάνε τα όπλα τους στην Ελλάδα, και μετά τα διοχετεύουν σε off shore των αφεντικών τους, για να βάλουν στη συνέχεια αυτοί την υπογραφή τους στις αμαρτωλές συμβάσεις.

Κάντας και Ευσταθίου δεν είναι τυχαίο που δεν ανέφεραν ονόματα πολιτικών για τις μίζες που δόθηκαν για τα εξοπλιστικά προγράμματα, γιατί δεν έχουν τέτοια στοιχεία και ίσως δεν υπάρχουν πουθενά.

Όπως πληροφορείται το newsbomb.gr οι «μπροστινοί» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας στα χρόνια που δρούσε η μαφία των εξοπλισμών είναι περίπου 7 με 8 πρόσωπα, τα οποία έχουν εντοπίσει οι ανακριτές και ερευνούν τα οικονομικά τους δεδομένα.

Κορυφαία δικαστική πηγή που ασχολείται με τη διερεύνηση του σκανδάλου με τις μίζες αποκάλυψε στο newsbomb.gr ότι ήδη έχει σταλεί αίτημα του ΣΔΟΕ σε κεντρικές τράπεζες Ευρώπης και Αμερικής, στις οποίες υπάρχουν λογαριασμοί κορυφαίων πολιτικών που πέρασαν από το υπουργείο Άμυνας, για να δοθούν στοιχεία στην Ελλάδα από τους λογαριασμούς καταθέσεων των πολιτικών προσώπων, για τα οποία γίνεται έρευνα τυχόν συμμετοχής τους στο τεράστιο σκάνδαλο.

Διαβάστε επίσης:

Νέα στοιχεία για τις μίζες στα «αμαρτωλά» εξοπλιστικά

Προφυλακιστέος και ο Γ. Μπέλτσιος

Ο εισαγγελέας εισηγείται την προσωρινή κράτηση του Π. Ευσταθίου