ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επείγουσα έρευνα για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Επείγουσα έρευνα για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ενδελεχή έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν φέρουν ευθύνες οι άνδρες του Λιμενικού για τη βύθιση του σκάφους με μετανάστες στο Φαρμακονήσι, ζητάει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι καταγγελίες των επιζησάντων του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι γεννούν τεράστια ερωτήματα για τη στάση του Λιμενικού και είναι επείγον να γίνει ενδελεχής έρευνα για το εάν άνδρες του Λιμενικού φέρουν ευθύνες για τη βύθιση του σκάφους, που στοίχισε τις ζωές 12 προσφύγων, εκ των οποίων εννέα ήταν παιδιά.

Δυστυχώς, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις σημερινές δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δεν φάνηκε να έχει συναίσθηση της σοβαρότητας των γεγονότων. Όσα είπε, αποτελούν μνημείο πολιτικής αναισθησίας και απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής.

Είναι ώρα η κυβέρνηση να εισακούσει την έκκληση του επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μούιζνιεκς και να σταματήσει τις «άτυπες» επαναπροωθήσεις που θέτουν ζωές σε κίνδυνο και παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Διεθνής Αμνηστία: Διεξοδική έρευνα για τους θανάτους στο Φαρμακονήσι

Φαρμακονήσι: Το Λιμενικό διαψεύδει τις καταγγελίες των λαθρομεταναστών