ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μηταράκη με τον Κινέζο Πρέσβη και τον Πρέσβη των ΗΑΕ

Συνάντηση Μηταράκη με τον Κινέζο Πρέσβη και τον Πρέσβη των ΗΑΕ

O Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης συναντήθηκε σήμερα με στο Υπουργείο Ανάπτυξης (Νίκης 5-7), στις 15.30 με τον νέο Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Zou Xiaoli και στις 16.30 με τον νέο Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sultan Mohamed Majed Alali. Μετά το τέλος των συναντήσεων ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα με τους νέους Πρέσβεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οι οποίοι μόλις χθες επέδωσαν τα διαπιστευτήρια τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας συζητήσαμε τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών οικονομικών μας σχέσεων. Η άμεση συνάντηση μας αντανακλά τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις των δύο κρατών, ειδικά μετά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα το 2013. Συζητήσαμε, την επικείμενη επίσκεψη μου τον Φεβρουάριο στο Πεκίνο, όπου θα συναντηθώ με την Κινεζική Κυβέρνηση και με τους εκπροσώπους σημαντικών κινεζικών επιχειρήσεων.

n-mitarakis-apokleistika-ston-idiotiko-tomea-oi-nees-theseis-ergasias

Παράλληλα, ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχω την δυνατότητα να συζητήσω την υπό διαπραγμάτευση Επενδυτική Συμφωνία ΕΕ-Κίνας. Με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επιβεβαιώθηκαν οι άριστες πολιτικές και οικονομικές σχέσεις της χώρας μας με τα Εμιράτα και οι τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών μας σχέσεων. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο σημαντικές Εμιρατινές επενδύσεις στην Ελλάδα το 2013 και αναμένουμε περαιτέρω θετικές εξελίξεις».

Διαβάστε επίσης:

Διήμερη επίσκεψη Μηταράκη στις Βρυξέλλες