ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι τρέχει με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο;

Τι τρέχει με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο;

Οι πολιτικές φιλοδοξίες και ο μέντορας του πρώην εκλεκτού του Κουβέλη

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο των συζητήσεων γύρω από τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στην Κεντροαριστερά.

Το όνομά του ακούγεται μέχρι και για επικεφαλής της Κίνησης των 58, την οποία ο πρώην εκλεκτός του Φώτη Κουβέλη έσπευσε να την υποστηρίξει οδηγούμενος σε πολιτική ρήξη με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ που τον ανέδειξε τοποθετώντας τον στην θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος.

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο Ανδρέας Παπαδόπουλος είναι ένα πρόσωπο της νέας γενιάς, που σίγουρα δεν παραπέμπει από πλευράς συμβολισμών στο παλιό κομματικό και πολιτικό κατεστημένο της Μεταπολίτευσης. Επειδή όμως ουδείς στην πολιτική προήλθε από παρθενογένεση, ίσως έχει αξία να μάθουμε κάποια πράγματα τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά στο ευρύ κοινό, παρότι συζητούνται σε δημοσιογραφικά και πολιτικά πηγαδάκια.

Όπως φερ' ειπείν το γεγονός ότι ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ αποτελεί το αγαπημένο πολιτικό παιδί της πρώην Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου.

diama

Για την ακρίβεια υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι η Διαμαντοπούλου όλα τα προηγούμενα χρόνια, όσο διάστημα δηλαδή ο κ. Παπαδόπουλος επικαλούνταν την ιδιότητα του δημοσιογράφου στον κρατικοδίαιτο ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Αθηναίων «Αθήνα 9,84», ήταν ο πολιτικός μέντορας του μετέπειτα εκπροσώπου τύπου της ΔΗΜΑΡ και εσχάτως στελέχους με ιδιαίτερα μεγάλες πολιτικές ορέξεις...

Για την Διαμαντοπούλου ο Ανδρέας Παπαδόπουλος ήταν ο συνδετικός κρίκος με το ρεύμα της εκσυγχρονιστικής Αριστεράς που εκπροσωπούσε ο Φώτης Κουβέλης, όσο ανήκε ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα άλλο πρόσωπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπαδόπουλος διατηρεί στενές προσωπικές φιλικές σχέσεις είναι ο γνωστός Γιώργος Μουρούτης, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, Μουρούτης και Παπαδόπουλος τα λένε συχνά ακόμα και μετά την αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη από τον κυβερνητικό σχηματισμό. Άλλωστε ο Παπαδόπουλος ήταν από τα στελέχη που έτρεφαν εξ αρχής ενστάσεις για την απόφαση Κουβέλη να τα σπάσει με τους Σαμαρά- Βενιζέλο, θεωρώντας μάλλον ότι η εξουσία λειτουργεί πάντα ως συγκολλητική ουσία ακόμα και στα πιο μικρά κόμματα...

moyroutis

Πάντως οι βραδινές συναντήσεις του Γιώργου Μουρούτη και του Ανδρέα Παπαδόπουλου σε γνωστό ιστορικό στέκι πολιτικών πίσω από την Μαρασλή στο Κολωνάκι, και οι οποίες μάλιστα είχαν ξεκινήσει από την εποχή που ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ακόμα Πρωθυπουργός, είναι τακτικές.

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος όμως δεν είναι μόνο νέος και, για τα μάτια τουλάχιστον των περισσοτέρων, άφθαρτος. Αλλά είναι και ιδιαίτερα φιλόδοξος και- όπως λένε- οι φιλοδοξίες εκτείνονται μέχρι την Ευρωβουλή. Οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν ότι ένας από τους λόγους που ο Παπαδόπουλος γύρισε την πλάτη στον Φώτη Κουβέλη ήταν γιατί ο τελευταίος δεν ήταν τόσο θετικός στην ιδέα ο πρώην εκπρόσωπος τύπου να τεθεί επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της ΔΗΜΑΡ. Πάντως ο ίδιος φέρεται να επιθυμεί διακαώς μία θέση στην Ευρωβουλή και να πιέζει μέσω των δικών του ανθρώπων- βλέπε Διαμαντοπούλου- ώστε να τοποθετηθεί επικεφαλής της Κίνησης των 58 στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Η αίσθηση πάντως είναι ότι ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και οι πολιτικές του διαδρομές του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος, θα μας απασχολήσουν δεόντως το προσεχές διάστημα...

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο Κουβέλης «απέλυσε» τον Α. Παπαδόπουλο

Που το πάει ο Βενιζέλος με τους 58

Α. Παπαδόπουλος: Διαφωνώ με τον Φ. Κουβέλη