ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική με τον Παπανδρέου, επιλέγει ο Σαμαράς!

Μετωπική με τον Παπανδρέου, επιλέγει ο Σαμαράς!
Υψηλούς τόνους και πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση με τον...

Υψηλούς τόνους και πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, θα επιδιώξει αύριο το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συζήτηση στη βουλή, της επίκαιρης ερώτησης που έχει καταθέσει για τα λουκέτα και την ασφυξία της αγοράς.

Μετά από 16 ολόκληρους μήνες, ο αρχηγός της ΝΔ, αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους στην πρώτη του ερώτηση προς τον Γιώργο Παπανδρέου, επιλέγοντας ένα σταθερό θέμα της ρητορικής του, που αφορά στην εικόνα της αγοράς.

«Δεν πρόκειται να δεχθώ συγκυβέρνηση, με ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε με τον εαυτό του. Δεν πρόκειται να δεχθώ ‘’συμπράξεις’’ με όσους υποστήριξαν το Μνημόνιο και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να περάσει τα αδιέξοδά της και την κυβερνητική προπαγάνδα να περάσει τα ψέματά της. Ούτε και βεβαίως θα συναινέσω σε θεόσταλτες έξω-θεσμικές λύσεις» τόνισε προχθές στην Εκτελεστική Γραμματεία ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας για πρώτη φορά τόσο καθαρά πως είναι έτοιμος να κυβερνήσει και μάλιστα «αυτοδύναμα», αφού φρόντισε να κλείσει όλες τις άλλες πόρτες, εμφανιζόμενος σίγουρος για την εναλλακτική λύση που διαθέτει η ΝΔ.

Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί και αύριο, προβάλλοντας το αρχηγικό του προφίλ, δίνοντας αίσθηση της αυτοπεποίθησης και επιχειρώντας να αποδομήσει την εικόνα του πρωθυπουργού, η οποία ήδη, όπως φέρεται να εκτιμά, έχει αρχίσει να αδυνατίζει.

Ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά πως η παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος εξόδου από την κρίση, το λεγόμενο Ζάππειο 2, αποτελεί ισχυρό όπλο πειθούς προς το εκλογικό σώμα, που «βλέπει την κυβέρνηση να εισπράττει τα αποτελέσματα των δικών της λαθών».

Μάλιστα τόσο ο ίδιος όσο και ο εκπρόσωπος του κόμματος προτίθενται να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία τους με δηλώσεις κορυφαίων Υπουργών της κυβέρνησης που κρίνουν ότι δικαιώνουν τη ΝΔ. «Τι είναι αυτό που ξέρει ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, δεν το λένε στους πολίτες και το κρύβουν; Ποια είναι η αλήθεια που δεν λένε;» διερωτήθηκε ο Γιάννης Μιχελάκης, επικαλούμενος δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, κάνοντας λόγο για πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής.

Σκοπός του Αντώνη Σαμαρά, είναι όμως και το γαλάζιο ακροατήριο να είναι ενωμένο το πρωί της Παρασκευή στη Βουλή. Τα πνεύματα αναμένεται να οξυνθούν και -τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο- είναι σημαντικό να επικροτηθεί και να καταχειροκροτηθεί η παρουσία του στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για αυτό εχθές, είχε επαφή με τουλάχιστον 18 βουλευτές και τομεάρχες του κόμματος, προκειμένου να συμβάλλει στην ενίσχυση της ενότητας.