ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοινώθηκε αυτοδιοικητική κίνηση στην Κεντροδεξιά

Ανακοινώθηκε αυτοδιοικητική κίνηση στην Κεντροδεξιά

Μπορεί το τελευταίο διάστημα να ανακοινώνονται συνεχώς κόμματα, ωστόσο φαίνεται πως και στο χώρο της αυτοδιοίκησης, η ανάγκη για συμπόρευση γεννά συνεργασίες.

Ο λόγος για την Αυτοδιοικητική Προοπτική, μία συμμαχία προσώπων από την αυτοδιοίκηση, τα Πανεπιστήμια και την αγορά, οι οποίοι ανακοίνωσαν χθες τη διάθεση τους να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να καταλήξουν σε ένα κοινό πλαίσιο προτάσεων για Δήμους και Περιφέρειες. Ο διάλογος που θα πραγματοποιήσουν εδράζεται σε 13 άξονες και θα πραγματοποιηθεί μέσω εκδηλώσεων σε πολλές πόλεις αλλά και μέσω του διαδικτύου.

Την προσπάθεια παρουσίασαν χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαμίας Γ.Κοτρωνιάς, οι καθηγητές Χρ.Λαδιάς και Γ.Γαλανός αλλά και ο Παναγής Καρέλας από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας. Ανάμεσα στα ιδρυτικά στελέχη πάντως, ξεχωρίζει επιπλέον κανείς τους Γ.Δακή (περιφερειάρχης Δυτ.Μακεδονίας), Νίκο Χιωτάκη (Δήμαρχο Κηφισιάς), Γ.Σμυρνιώτη (δήμαρχο Τρίπολης), Π.Νίκα (Δήμαρχο Καλαμάτας), Αστέριο Ζωγράφο (Δήμαρχο Πολυγύρου), Π.Καμάρα (πρόεδρο της Ένωσης Δημάρχων Αττικής), Γ.Τζίτζιο (δήμαρχο Σιθωνίας, Γ.Κουράση (δήμαρχο Χαλανδρίου), Σ.Μεθενίτη (δήμαρχο Μαρκόπουλου), Π.Βρυζίδου (δήμαρχο Εορδαίας), στελέχη από το Οικονομικό Επιμελητήριο (Κ.Κόλλιας) και το ΤΕΕ (Γ.Στασινός) αλλά και τον κόσμο των εμπόρων όπως η Νατάσσα Βερυκοκίδου (πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά