ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ:Ψευδείς και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί Κάρας για τον Α.Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ:Ψευδείς και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί Κάρας για τον Α.Τσίπρα

«Ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς» χαρακτηρίζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα είπε σήμερα στη Βουλή ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας ότι κατά την συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Στρασβούργο, παρότι του ζητήθηκε δεν παρουσίασε εναλλακτική πρόταση και δεν άσκησε κριτική.

Αντιθέτως - όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κάρας - ο κ. Τσίπρας στην ωριαία συζήτηση που είχε μαζί του ο επικεφαλής και τα μέλη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική, δήλωσε ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, Νάντια Βαλαβάνη, Θοδωρής Δρίτσας και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής οι οποίοι μετείχαν στην συνεδρίαση των συναρμοδίων Επιτροπών της Βουλής με το κλιμάκιο του Ευρωκοινοβουλίου εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις του κ. Κάρας.

Δεδομένου μάλιστα ότι το όνομα «Τσίπρας» που εκφώνησε ο κ. Κάρας μεταφράστηκε ως «Κύπρος» (συγκεκριμένα, μεταφράστηκε «κατά την συνάντησή μας στο Στρασβούργο με τον υπεύθυνο της Κύπρου», ενώ ο κ. Κάρας είπε με τον «υπεύθυνο κ. Τσίπρα») αναφέρουν ότι τους απαράδεκτους αυτούς ισχυρισμούς δεν μπορούσε να πιστέψει ούτε η μεταφράστρια η οποία υπέθεσε ότι δεν αφορούν τον κ. Τσίπρα, αλλά την Κύπρο. Σημειώνεται ότι ο κ. Κάρας κατά την συζήτηση στις συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής απαντώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι άσκησαν δριμεία κριτική στο Ευρωκοινοβούλιο και την τρόικα, είπε επί λέξει:

AEEB7157B44AAA018D309B813BE0DAA4

«Συναντηθήκαμε στον Στρασβούργο με τον κ. Τσίπρα πάνω από μία ώρα και τον ρωτήσαμε ποια είναι η εμπειρία σας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ποιοι είναι οι στόχοι σας, ποιες είναι οι προτάσεις σας, τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα και επί μία ώρα δεν έλεγε τίποτα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το μόνο που είπε είναι ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Καμία κριτική άλλης μορφής. Το μόνο που είπε είναι ότι θα μας στηρίξει στην Έκθεσή μας. Αυτό έχω να πω. Είχαμε αυτή τη συζήτηση, πάνω από μία ώρα». Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι γεννώνται ερωτηματικά από τους ισχυρισμούς αυτούς και προσθέτουν: «Ο κ. Κάρας, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δηλαδή του κόμματος της κας Μέρκελ και του κου Σαμαρά στην Επιτροπή, ισχυρίστηκε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τους συνεισηγητές ζητούσε προτάσεις από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έπαιρνε απαντήσεις».

Capture

«Τους ανυπόστατους αυτούς ισχυρισμούς δεν υιοθέτησε ο έτερος των συνεισηγητών στο γεύμα των ευρωβουλευτών με το προεδρείο του ελληνικού κοινοβουλίου. Υπενθυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση παραδόθηκε στην επιτροπή ένα εκτενές και αναλυτικό κείμενο συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στη δουλειά της επιτροπής. Υπενθυμίζουμε επίσης, μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η επιτροπή θα συναντήσει στην Ελλάδα και οργανώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Αυτοί οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί του ομοϊδεάτη της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά, δεν πρόκειται να εμποδίσουν την έρευνα που ξεκίνησε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, και θα είναι κόλαφος για τα μνημόνια και τους υποστηρικτές της τρόικα» αναφέρουν στην κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Νγκοκ: Αναδιάρθρωση τώρα στο χρέος σας αλλιώς δεκαετίες λιτότητας!

Στόχος των ευρωβουλευτών της εξεταστικής η επαναφορά της δημοκρατίας

Αιχμές Κάρας για Τσίπρα και το λάθος στη μετάφραση

Χόανγκ-Νγκοκ: Η Τρόικα είναι «πιστόλι στον κρόταφο» των χωρών σε κρίση