ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νουθεσίες από τον Άκη:Η κυβέρνηση να σκιστεί να φέρει πίσω τα κλεμμένα

Νουθεσίες από τον Άκη:Η κυβέρνηση να σκιστεί να φέρει πίσω τα κλεμμένα

Από τα.... σύννεφα δήλωσε ότι έπεσε ούτε λίγο, ούτε πολύ ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος όταν πληροφορήθηκε ότι ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών επί θητείας του, Αντώνης Κάντας, τα «έπαιρνε», για να μη φέρει αντιρρήσεις επί συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ερωτηθείς σχετικά από τους Ελβετούς εισαγγελείς ο πρώην υπουργός είπε: «Δεν μπορούσα να το φανταστώ για έναν τόσο διακεκριμένο απόστρατο αξιωματικό της αεροπορίας, ο οποίος είχε θητεύσει και στο υπουργείο Οικονομικών και μετέπειτα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Εγώ τον βρήκα εκεί».

Σε ερώτηση για τον ισχυρισμό του Αντώνη Κάντα, ότι ως αναπληρωτή γενικό διευθυντή εξοπλισμών, τον πλησίαζαν ενδιαφερόμενοι και του έδιναν μίζες για δέκα εξοπλιστικά προγράμματα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είπε:

«Α, έτσι λέει; Δεν έχω πλήρη ενημέρωση για όσα είπε ο Κάντας. Εκεί που είμαι, οι εφημερίδες φτάνουν μετά από δυο μέρες. Όπως ξέρετε ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει και έχει την ευθύνη όσων λέει».

Μάλιστα ο Άκης Τσοχατζόπουλος σαν να μην καταδικάστηκε ποτέ για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από μίζες προέτρεψε τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν τον αγώνα τους ώστε να επιστραφούν στο δημόσιο τα κλεμμένα....

«Οι αρμόδιες αρχές της Ελλάδας και της Ελβετίας πρέπει να προχωρήσουν σε συνεργασία για να γυρίσουν στη χώρα τα παράνομα χρήματα. Είναι υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να σκιστεί να προχωρήσει τις διαδικασίες. Συνήθως γίνεται και ένα παζάρι σε αυτές τις περιπτώσεις. Πρέπει να συνεχιστεί η σοβαρή προσπάθεια να επιστραφούν τα παράνομα λεφτά που έχουν Έλληνες στην Ελβετία. Βέβαια άρση απορρήτου δεν πρόκειται να γίνει. Αυτοί έτσι δουλεύουν εκεί».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη και την κόρη του Αρετή, χαρακτηρίζοντας «απάνθρωπη» τη συμπεριφορά σε βάρος τους. «Τις τελευταίες δέκα ημέρες η Βίκυ είναι στο Δρομοκαΐτειο και είναι χάλια. Και η Αρετή μεταφέρθηκε στη Θήβα».

Διαβάστε επίσης:

Δεν αποδέχεται κανέναν λογαριασμό στην Ελβετία ο Τσοχατζόπουλος

Στους Ελβετούς εισαγγελείς καταθέτει ο Τσοχατζόπουλος

Ζήγρας:Οι Ελβετοί περιέθαλπταν τα λαμόγια και κάνουν ότι δεν ξέρουν