ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τους «ανέστιους» της δεξιάς μαζεύουν Πολύδωρας – Ζώης

Τους «ανέστιους» της δεξιάς μαζεύουν Πολύδωρας – Ζώης

Στους απογοητευμένους νεοδημοκράτες αλλά και σε ψηφοφόρους που μετακινήθηκαν προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή επιδιώκουν να απευθυνθεί ο νέος πατριωτικός φορέας που παρουσιάζεται την Πέμπτη από τους Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστο Ζώη.

Στόχος του νέου, συμμαχικού σχήματος, είναι να εκφράσει το χώρο της πάλαι ποτέ παραδοσιακής δεξιάς αλλά και μάζες πολιτών, όπως οι μικροϊδιοκτήτες, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι ένστολοι, που νοιώθουν ότι βρίσκονται στο στόχαστρο της οικονομικής πολιτικής που επιβάλλει η κυβέρνηση και η τρόικα.

Με σαφείς πατριωτικούς τόνους, θα επιδιωχθεί η αναβίωση ενός σχήματος που ναι μεν θα εμφανίζεται φιλοευρωπαϊκό αλλά με ισχυρή κριτική στάση έναντι της τρόικας και με θέσεις υπέρ της παύσης ικανοποίησης των όρων του μνημονίου και αποπληρωμής, με αυτούς τους όρους, των δανείων προς την τρόικα.

Φιλοδοξία των Πολύδωρα και Ζώη (σ.σ. ο πρώτος θα έχει το ρόλο του επικεφαλής του σχήματος) είναι να «στεγάσουν» κάτω από το νέο φορέα πολλά στελέχη του πατριωτικού τόξου και της κεντροδεξιάς, μη αποκλειόμενων και βουλευτών που σήμερα ανήκουν τυπικά στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

zwis

Άλλωστε, ο Χρ. Ζώης ουδέποτε έπαψε να έχει στενή επαφή με πολλά από τα στελέχη που παραμένουν στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, ακόμη και όταν ο ίδιος αποχώρησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μεθαυριανή παρουσίαση του νέου φορέα, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, το παρών αναμένεται να δώσουν οι δύο βουλευτές που ανήκουν στη Νέα ΜΕΡΑ του Χρ. Ζώη, δηλαδή οι Ν. Σταυρογιάννης και Γ. Κουράκος,

Θεωρείται πολύ πιθανό να συμμετέχει και ο Γ. Νταβρής, που αποχώρησε προ εβδομάδων, από τους ΑΝΕΛ ενώ ερωτηματικό παραμένει τι θα πράξει ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Κασαπίδης, που έχει διαγραφεί από τη Ν.Δ. και, παρά τα σενάρια επιστροφής, παραμένει εκτός ΝΔ.

polydwras

Από εκεί και πέρα, πληροφορίες θέλουν τους Πολύδωρα και Ζώη να βρίσκονται σε επαφή και με κεντρογενή στελέχη, μεταξύ των οποίων και εν ενεργεία βουλευτές. Δεν αποκλείεται, πάντως, προσωπικότητες του πατριωτικού – κεντρώου χώρου όπως οι Στ. Παπαθεμελής και Παν. Κρητικός να συμμετάσχουν τελικά στο σχήμα.

Την Πέμπτη αναμένεται η επίσημη παρουσίαση του νέου φορέα, που θα λειτουργεί ως συμμαχία κομμάτων, φορέων και προσωπικοτήτων, ενώ η επίσημη διακήρυξη στον Άρειο Πάγο αλλά και το καταστατικό λειτουργίας θα υλοποιηθούν στη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης:

Πολύδωρας και Ζώης ιδρύουν νέο κόμμα

Ζώης: Προτείναμε στον Β. Πολύδωρα να ηγηθεί