ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η δύσκολη "Ώρα του Πρωθυπουργού"

Η δύσκολη "Ώρα του Πρωθυπουργού"
Δύσκολη αναμένεται να είναι η σημερινή παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στην "Ώρα του Πρωθυπουργού"...

Δύσκολη αναμένεται να είναι η σημερινή παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στην Ώρα του Πρωθυπουργού, καθώς καλείται να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων ζωτικής σημασίας.

Η ακρίβεια και οι τραγικές συνέπειες της ύφεσης στην αγορά με μία στις τέσσερις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να απειλούνται με λουκέτο, αποτελούν την ουσία της επίκαιρης ερώτησης Σαμαρά που όπως όλα δείχνουν θα κινηθεί σε οξείς τόνους και θα κατηγορήσει την κυβέρνηση για έλλειψη Ανάπτυξης και λάθος πολιτική.

Μάλιστα η αντιπαράθεση αναμένεται να πάρει και προσωπικό χαρακτήρα, με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Τα εθνικά θα βρεθούν στο επίκεντρο με αφορμή ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη. Για αμφισβήτηση της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στο Καστελόριζο από την Τουρκία μιλά στην ερώτησή του ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού που κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση με θέμα την «τουρκική προσπάθεια de facto αμφισβήτησης της ελληνικής ΑΟΖ στο Καστελόριζο».

Να ανοίξει τα χαρτιά του για τις αποφάσεις της Συνόδου για το Σύμφωνο του ευρώ, το νέο πακέτο μέτρων και τα σχέδια εκποίησης της δημόσιας περιουσίας καλεί τέλος τον Γιώργο Παπανδρέου ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά απαντήσεις σχετικά με το πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να εξοικονομήσει περίπου 25 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, αν όχι με νέα μέτρα, ενώ ρωτά τον πρωθυπουργό πότε θα φέρει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο τόσο τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, για τη τροποποίηση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, όσο και το πακέτο περικοπών και «εκποίησης» δημόσιας περιουσίας με ορίζοντα το 2015.