ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία Βενιζέλου-Σουλτς για κοινό ψηφοδέλτιο Σοσιαλιστών στην Ελλάδα

Συμφωνία Βενιζέλου-Σουλτς για κοινό ψηφοδέλτιο Σοσιαλιστών στην Ελλάδα

Στην συγκρότηση ενός δυναμικού ευρωψηφοδελτίου, μέσα από ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες και με την συμμετοχή των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα που συμφωνούν με την πρόταση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, συμφώνησαν Μάρτιν Σουλτς, Χάνες Σβόμποντα και Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Στρασβούργο, η οποία χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σημαντική.

Κοινή θέση και των τριών είναι να επιδιωχθεί στην Ελλάδα η συσπείρωση και η κάθοδος σε ενιαίο ψηφοδέλτιο όλων των δυνάμεων, κομμάτων, κινήσεων και προσώπων- που εκφράζονται από την πρόταση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και την υποψηφιότητα του Μ. Σουλτς. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε να προχωρήσει η ενιαία συνδιάσκεψη που έχει προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χωρίς κανένα αποκλεισμό, έτσι ώστε να συγκροτηθεί ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο μέσα από ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες.

newego LARGE t 1101 54269949

Διευκρινίζεται ότι η πρόσκληση έχει πάντα ως αποδέκτη και τη ΔΗΜΑΡ καθίσταται όμως σαφές ότι οι δυνάμεις που εκφράζονται στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, πρέπει να συσπειρωθούν σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές επανέλαβαν την θέση τους για την Ελλάδα και στηρίζουν την μόνη υπάρχουσα στρατηγική της δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής που ξανακάνει την Ελλάδα ανταγωνιστική και ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, με τεράστιες δυσκολίες και πολύ μεγάλο κοινωνικό πολιτικό κόστος, σημειώνοντας όμως ότι αυτή είναι και η μόνη ασφαλής και χειροπιαστή προοπτική.

Διαβάστε επίσης:

ΔΗΜΑΡ:Από τις πολιτικές που ακολουθεί κρίνεται ποιος είναι Σοσιαλιστής

ΠΑΣΟΚ: Παραπλανά η ΔΗΜΑΡ με τον κ. Σβόμποντα

Συνάντηση Κουβέλη - Σβόμποντα