ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα κάνει ο Στουρνάρας στη Φρανκφούρτη

Τι θα κάνει ο Στουρνάρας στη Φρανκφούρτη

Η μείωση του ελληνικού χρέους και τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των Κεντρικών Τραπεζών στην ατζέντα των συναντήσεων

Σειρά επαφών με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και του τραπεζικού τομέα της Γερμανίας θα έχει σήμερα στη Φρανκφούρτη ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank, το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, ενώ θα μιλήσει και σε εκδήλωση παρουσία 100 περίπου επιχειρηματιών.

Οι λόγοι που οδηγούν τον κ. Στουρνάρα στη Φρανκφούρτη είναι μεταξύ άλλων και το ζήτημα των ακούρευτων ομολόγων που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες, αλλά και το θέμα της μείωσης του ελληνικού χρέους, μετά και τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στα σενάρια που εξετάζει το Βερολίνο, αλλά και η Ευρώπη.

stoyrnaras

Ο Υπουργός οικονομικών έχει, λοιπόν, να αντιμετωπίσει τα ομόλογα που διακρατά η ΕΚΤ και λήγουν πέντε μέρες πριν τις ευρωεκλογές και συγκεκριμένα στις 20 και 21 Μαΐου.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, απέκλεισε το ενδεχόμενο μετακύλισης των ομολόγων των κεντρικών τραπεζών ύψους 5,6 δισ. ευρώ και πλέον αναζητείται άλλη «φόρμουλα» για να ξεπεραστεί αυτός ο «σκόπελος».

Ο Γιάννης Στουρνάρας καλείται να λύσει την εξίσωση και για το ελληνικό χρέος, με τις συζητήσεις σε παρασκηνιακό επίπεδο, να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες αναπτύσσεται και μια ακόμα φημολογία, η οποία έχει να κάνει με το ενδιαφέρον της Deutsche Bank για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Μάλιστα, κατά το παρελθόν, είχε αναπτυχθεί «φλερτ» ανάμεσα στη Deutsche Bank και την Εθνική Τράπεζα.

Την ίδια ώρα και στην ίδια πόλη θα συνεδριάζει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία θα καθορίσει τις δράσεις της για την αντιμετώπιση της τραπεζικής κρίσης.

Ο Μάριο Ντράγκι θέλει να δώσει επιπλέον ρευστότητα στην αγορά, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στα στοιχεία του πληθωρισμού της Ευρωζώνης. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ όμως, θέλει να πάρει το «πράσινο φως» από την κεντρική τράπεζα της Γερμανίας Bundesbank. Η «κεφαλή» ζητά ..εντολή από το μέλος...

Διαβάστε επίσης:

Στη Φρανκφούρτη αύριο o Γ. Στουρνάρας

Μακιγιαρισμένο μνημόνιο φέρνει η κυβέρνηση!

Βρυξέλλες: Χωρίς Μνημόνιο δεν παίρνετε ευρώ!

ΣΟΚ: «Μαγειρεύουν» νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα τον Ιούνιο

WSJ: Μυστική συνάντηση στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα

Η «κοροϊδία» της Εξεταστικής για την Τρόικα στο Ευρωκοινοβούλιο

Το Eurogroup του Μαρτίου «βγάζει» εκλογές!

ΔΝΤ-Βρυξέλλες πιέζουν για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ