ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Έχετε κάνει το ΣΥΡΙΖΑ εξιλαστήριο θύμα"

"Έχετε κάνει το ΣΥΡΙΖΑ εξιλαστήριο θύμα"
Επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον πρωθυπουργό...

«Θα πάρετε κι άλλά μέτρα με περικοπές συντάξεων και μισθών;» ρώτησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για κυβερνητική πολιτική που δεν βγαίνει, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να το παραδεχτεί δημοσίως.

«Μας είπατε ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει. Δηλαδή μας προτείνετε να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά; Στην πραγματικότητα μας λέτε ότι θα ήταν καλύτερη επιλογή η χρεωκοπία. Από τη μια κάνετε λόγο για επαναστατική αλήθεια και από την άλλη δεν αγγίζετε καθόλου την προηγούμενη κυβέρνηση και τελικά ταυτίζεστε με αυτή και μιλάτε σαν να γεννήθηκε ο τόπος το 2010. Λέτε επίσης ότι για όλα φταίει το μνημόνιο. Βρήκατε ένα νέο μπαμπούλα, την Τρόικα. Αν τη διώξουμε δηλαδή όλα θα είναι καλά; Θα παταχθεί η διαφθορά και θα έχουμε ανάπτυξη;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

«Είστε εκτός πραγματικότητας κύριε Παπανδρέου. Μας λέτε ότι εμείς τρομοκρατούμε τον κόσμο, ενώ η πραγματικότητα είναι αυτή που τρομοκρατεί. Οι απολύσεις, η ανεργία, τα λουκέτα είναι αυτά που τρομοκρατούν. Κλείνουν τα σχολειά, κλείνουν τα νοσοκομεία. Έχετε καταλάβει ότι έχετε αποτύχει παταγωδώς σε όλους τους στόχους σας; Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και είναι αμείλικτοι. Στο μηχανισμό ελεγχομένης χρεοκοπίας δεν θα προσφύγετε το 2013 αλλά πολύ πιο σύντομα. Που θα βρείτε τα 23 δισ. κύριε Παπανδρεου; Μόνο με ελεγχόμενη πτώχευση. Στόχος σας είναι η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, ενώ γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια τη Δημοκρατία. Για τα μέτρα δεν μας απαντήσατε. Έχετε κάνει το ΣΥΡΙΖΑ εξιλαστήριο θύμα. Σας καλώ να πείτε την αλήθεια για τα μέτρα και για τη νομιμοποίηση που δεν έχετε. Είστε μια κυβέρνηση φοβισμένη. Φοβάστε την αλήθεια, ο πολιτικός σας χρόνος έχει εκπνεύσει, το ζήτημα είναι να μην εκπνεύσει ο χρόνος για τη σωτηρία της χώρας» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας για να λάβει την απάντηση πως ο χρόνος για τη σωτηρία της χώρας είχε εκπνεύσει όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση.