ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν θέλω να φορέσω το κουστούμι του Μπαρόζο αλλά να υπάρξει ουσία»

«Δεν θέλω να φορέσω το κουστούμι του Μπαρόζο αλλά να υπάρξει ουσία»

«Ευχαριστώ τον Πάολο Φερέρο, που πρώτος έσπειρε την ιδέα της υποψηφιότητάς μου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», τόνισε πριν λίγο ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας ενώπιον ηγετικών στελεχών του κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε με την επίσκεψή του αυτή και τη συνομιλία με τον κ. Φερέρο, γραμματέα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, την τριήμερη επίσκεψή του στην Ιταλία. Μιλώντας στα στελέχη και μέλη του ιταλικού αριστερού κόμματος, θέλησε να υπενθυμίσει ότι ήταν από τους διαδηλωτές, που, το 2001 είχαν προσπαθήσει να φτάσουν στη Γένοβα για να υψώσουν τη φωνή τους κατά του G8, αλλά η ιταλική αστυνομία τον είχε σταματήσει στο λιμάνι της Ανκόνα.

«Στη Γένοβα δόθηκε μια πρόγευση του τι Ευρώπη ήθελαν να φτιάξουν: την Ευρώπη του αυταρχισμού, της συρρικνωμένης Δημοκρατίας και μια Ευρώπη στην οποία μπορεί να κινείται ελεύθερα το κεφάλαιο, αλλά όχι οι άνθρωποι», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «οι δυνάμεις της Αριστεράς υπερασπίζονται ιδέες και αξίες που τούτες τις μέρες γίνονται ακόμη πιο επίκαιρες: αλληλεγγύη, πραγματική Δημοκρατία και κοινωνική συνοχή».

tsip

«Αν όχι τώρα, πότε;», διερωτήθηκε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για την υποψηφιότητά του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διευκρινίζοντας, τέλος, ότι δεν θέλει, απλώς, να φορέσει το κουστούμι του Μπαρόζο, αλλά να δοθεί μια ουσιαστική απάντηση στην κρίση που δημιούργησε ο νεοφιλελευθερισμός στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η γραμμή της Μέρκελ φέρνει μόνο φτώχεια

Μπερτινότι: Ουσιαστική εναλλακτική για την Ευρώπη ο Τσίπρας

Παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία για την «Λίστα Τσίπρα» στην Ιταλία!

Τσίπρας: Να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος των χρεών

Τσίπρας: Θα γκρεμίσουμε το τείχος πλούσιου Βορρά - φτωχού Νότου

Στο Παρίσι ο Αλ. Τσίπρας

Επαφές Τσίπρα στο Παρίσι και συνεντεύξεις σε γαλλικά ΜΜΕ