ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πολλά... βαρύς «άρχων» της Eurostat

Ο πολλά... βαρύς «άρχων» της Eurostat

Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές των... Βρυξελλών και το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται στην Ελλάδα. Όλο το παρασκήνιο για τον κ. Ραντερμάχερ επικεφαλής της Eurostat.

Όσοι είναι γνώστες της ευρωπαϊκής πραγματικότητας δεν χρειαζόταν να διαβάσουν τις προκλητικές δηλώσες του επικεφαλής της Eurostat κ. Ραντερμάχερ για να τον γνωρίσουν. Ο κ. Ραντερμάχερ πρωτοστάτησε τα έτη 2009 και 2010 στην αναθεώρηση επί τα χείρω του δημοσιονομικού ελλείμματος που επέβαλε η Eurostat, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ήταν ο άνθρωπος που έσπρωξε την χώρα μας μια ώρα νωρίτερα στα αδηφάγα πλοκάμια των Ευρωπαίων στις Βρυξέλλες, οι οποίοι έχουν τον κ. Ραντερμάχερ κάπως σαν... "Θεό" τους. Ο παντοδύναμος επικεφαλής της Eurostat θεωρείται σήμερα ο ηθικός αυτουργός της οικονομικής εξαθλίωσης στην Ελλάδα, καθώς ήταν αυτός που εξαιτίας της ξαφνικής αναθεώρησης του ελληνικού ελλείμματος που έγινε με εντολή του, έδωσε το άλλοθι στους Ευρωπαίους να επιβάλλουν στην χώρα μας μία ακαριαία- και όχι ήπια όπως είχε ανάγκη- μορφή δημοσιονομικής προσαρμογής.

samaras kai germanos

Στις Βρυξέλλες λένε ότι ο κ. Ραντερμάχερ, πίσω από τις θωρακισμένες πόρτες του γραφείου του, έχει την απόλυτη εξουσία να "μαγειρεύει" τους αριθμούς που δίνει η Eurostat, καθώς δεν υπόκειται σε κανενός είδους σοβαρό έλεγχο ούτε από τα κράτη μέλη ούτε από την ίδια την Ένωση. Κυρίαρχος χωρίς να λογοδοτεί πουθενά, θεωρεί ότι οι εξουσίες που έχει στα χέρια του είναι ανεξάντλητες, με αποτέλεσμα να βρίσκει πρόσφορο έδαφος για κάθε μορφής πολιτικούς εκβιασμούς.

Ένας από αυτούς είναι ο τελευταίος που έκανε έμμεσα προς την ελληνική κυβέρνηση και την χώρα μας, σπεύδοντας σε μία συγκυρία κατά την οποία η Ελλάδα είναι η προεδρεύουσα της Ένωσης, να ακυρώσει εν μία νυκτί προσπάθειες και θυσίες χρόνων του ελληνικού λαού για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος. Γιατί όμως να δημιουργήσει τέτοιο πρόβλημα στην κυβέρνηση ο κ. Ραντερμάχερ ή αλλιώς ο κύριος "πολλά βαρύς", όπως συχνά τον αποκαλούν στην ελληνική διάλεκτο κύκλοι στα κοινοτικά όργανα στις Βρυξέλλες εξαιτίας της έπαρσης και της υπεροψίας του.

Το NEWSBOMB είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο κ. Ραντερμάχερ δεν παίρνει από πουθενά αλλού εντολές- ούτε καν ο ίδιος ο Μπαρόζο δεν μπορεί να τον ελέγξει, όπως λέγεται -παρά μόνο από την Γερμανική Καγκελαρία. Αυτός είναι και ο λόγος που κάνει πολλούς να υποπτεύονται ότι ο κ. Ραντερμάχερ με τις δηλώσεις του για το πρωτογενές πλεόνασμα στην χώρα μας, άνοιξε πρώτος τον "χορό" του βρώμικου παιχνιδιού που εδώ και εβδομάδες το NEWSBOMB σας έχει αποκαλύψει ότι παίζεται πίσω από τις πλάτες της Ελλάδας: η Γερμανία γνωρίζει ότι άπαξ και η Ελλάδα κατακτήσει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2014, δεν θα υπάρχουν πια άλλα άλλοθι εκ μέρους των Ευρωπαίων δανειστών της να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση της συμφωνίας του Δεκεμβρίου 2012, η οποία λέει ότι όσο η χώρα επιτυχγάνει τους στόχους της σε σχέση με το πρωτογενές πλεόνασμα, τόσο οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να τηρούν τις δεσμεύσεις τους για νέα απομείωση του δημόσιου χρέους της.

Με τους Ευρωπαίους και την Γερμανία όμως να θέλουν να καθυστερήσουν τις σχετικές αποφάσεις για τον προσεχή Σεπτέμβρη τουλάχιστον, οι δηλώσεις Ρανερμάχερ έρχονται να αποκαλύψουν ότι για να ροκανίσουν τον χρόνο μέχρι τότε, οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο θα είναι πρόθυμες να εφευρίσκουν κάθε λογής δικαιολογίες για να καθυστερήσουν τις δράσεις που πρέπει να αναλάβουν.

Προβλέπουμε ότι η Ελλάδα θα έχει μπροστά της ένα ιδιαίτερα επώδυνο σκωτσέζικο ντους σε ό,τι αφορά την υπόθεση του πρωτογενούς πλεονάσματος, γεγονός που θα αποτελέσει εκ μέρους των Ευρωπαίων ένα επικίνδυνο παιχνίδι με την φωτιά: στην ουσία θα παίζουν με τους μόχθους των ίδιων των Ελλήνων που έφτυσαν αίμα για το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο η Ευρώπη για να καλύψει τις δικές της αδυναμίες, σπεύδει ποικιλλοτρόπως να το απαξιώσει. Ακόμα ένα βρώμικο παιχνίδι εκ μέρους των Ευρωπαίων στην πλάτη της χώρας μας, μόλις ξεκίνησε...

Διαβάστε ακόμα:

Άνω-κάτω το πλεόνασμα