ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φρένο» στην υποψηφιότητα Βουδούρη, από τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

«Φρένο» στην υποψηφιότητα Βουδούρη, από τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρές αντιδράσεις βρίσκει η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, στην Πελοπόννησο, όπου «πληθαίνουν» οι φωνές των στελεχών, αλλά και οι αποφάσεις των οργανώσεων του κόμματος, που αντιδρούν στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Μάλιστα, έως τώρα, όσες οργανώσεις έχουν συνεδριάσει, τάχθηκαν κατά της επιλογής του κόμματος.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο υποστηρίζουν ότι η υποψηφιότητα του κ. Βουδούρη δεν συσπειρώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και στέλνει λάθος μηνύματα στον κόσμο, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να στηρίξουμε ένα πρόσωπο που ψήφισε το μνημόνιο και μέσα σε δύο χρόνια πέρασε από τρία κόμματα».

Ήδη αρνητική είναι η στάση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία, που συνεδρίασε και τάχθηκε κατά της υποψηφιότητας του κ. Βουδούρη.

Επίσης, στη Μεσσηνία, απ' όπου και κατάγεται ο κ. Βουδούρης, η Νομαρχιακή Επιτροπή συνεδρίασε χθες και η υποψηφιότητα δεν κατόρθωσε να λάβει ούτε μια θετική ψήφο. Αντίθετα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είναι 25 κατά και 8 λευκά.

Στο μεταξύ, κατά της υποψηφιότητας του Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι και οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στους Μολάους Λακωνίας και του Ναυπλίου στην Αργολίδα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται το απόγευμα, το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, για την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία έχει προγραμματιστεί να παραστεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Τέλος, διαψεύδονται επισήμως οι φήμες που κυκλοφόρησαν το πρωί, για παραιτήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από Νομαρχιακές Επιτροπές της περιφέρειας.