ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς αναζήτηση συμφωνίας με την τρόικα η κυβέρνηση

Προς αναζήτηση συμφωνίας με την τρόικα η κυβέρνηση

«Φως στο τούνελ» αναζητεί η κυβέρνηση με τους τροϊκανούς να επιμένουν να μην επιστέφουν στην Αθήνα και την εκταμίευση της δόσης να παραμένει «παγωμένη».

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, με το Eurogroup της επόμενης εβδομάδας όμως να κάνει τα περιθώρια ακόμη πιο ασφυκτικά.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών συνεχίζουν να κρατούν αποστάσεις και ζητούν επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων για να προχωρήσει η εκταμίευση. Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις, υπάρχουν πολλοί στην κυβέρνηση που θεωρούν ότι μερικές εξ αυτών καθυστερούν αδικαιολόγητα, αλλά η καθυστέρηση δικαιολογείται από κάποιους ενόψει των εκλογών. Κάτι που όμως δεν απασχολεί την τρόικα, η οποία αμφισβητεί τα στοιχεία που αποστέλλει το υπουργείο Οικονομικών.

Ελάφρυνση δημοσίου χρέους

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο το Μαξίμου όσο και το υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι με την επιβεβαίωση του πλεονάσματος, το οποίο αμφισβητήθηκε την περασμένη εβδομάδα από Ευρωπαίους αξιωματούχους, θα ξεκινήσουν και οι συζητήσεις για ελάφρυνση της εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους.

Αν και απόφαση σε αυτό ζήτημα δεν αναμένεται να υπάρξει πριν τις ευρωεκλογές, κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι η έναρξη της σχετικής συζήτησης θα φανεί στις κάλπες.

Διαβάστε επίσης:

Κυβέρνηση και τρόικα αναζητούν συμβιβασμό

Πόλεμος νεύρων για το πρωτογενές πλεόνασμα

Ο πολλά... βαρύς «άρχων» της Eurostat

Σαμαράς: Δεν θέλουμε νέα βοήθεια!

Σαμαράς: Η χώρα ξαναβρίσκει το δρόμο της

Άνω-κάτω το πλεόνασμα

Προς «ναυάγιο» η εκταμίευση της δόσης

Στουρνάρας: Η τρόικα έπεσε έξω-Αν την άκουγα θα ήταν καταστροφή!

Στουρνάρας: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα