ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιαννάκου: "Η κρίση θα διαρκέσει πολύ"

Γιαννάκου: "Η κρίση θα διαρκέσει πολύ"
«Η κρίση που αφορά στην Ελλάδα δεν τελειώνει σε 1-2 χρόνια, διότι έχουμε δομικές...

«Η κρίση που αφορά στην Ελλάδα δεν τελειώνει σε 1-2 χρόνια, διότι έχουμε δομικές και διαρθρωτικές στρεβλώσεις τέτοιες, οι οποίες δεν αλλάζουν σε μια μέρα. Κάθε φορά που εμείς, ως ΝΔ, μιλούσαμε για μεταρρυθμίσεις αντιμετωπίζαμε μια επίθεση φοβερή από πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Τώρα το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κανείς αυτές τις μεταρρυθμίσεις μέσα σε μια νύχτα και είναι φυσικό να δέχεται τεράστιες πιέσεις από ένα κακομαθημένο σκηνικό το οποίο είχε στήσει πριν. Η κρίση θα κρατήσει πολύ να ξέρετε. Δεν πρόκειται να κρατήσει ένα-δύο χρόνια…» εκτίμησε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 97,2.

«Εδώ έχουμε μια υπόθεση που πρέπει πολύ άνθρωποι να δουλέψουν επί πολύ χρόνο, κάνοντας μεγάλες προσπάθειες, χωρίς να είναι βέβαιοι για τα αποτελέσματα. Δεχόμενοι δηλαδή ότι μπορεί και τα αποτελέσματα να είναι πενιχρά και η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί» συμπλήρωσε.

Φυσικά δεν αποκλείω ενδεχόμενο επιστροφής στα ψηφοδέλτια

«Δεν είναι κάτι που το έχω σκεφτεί. Ξέρετε ότι εξελέγην τέσσερις φορές στο εθνικό Κοινοβούλιο. Είναι κάτι που δεν το αποκλείω φυσικά. Ούτε αυτή τη στιγμή είναι στις προτεραιότητές μου. Εκεί που είμαι προσπαθώ να δουλέψω για τον τόπο…» σημείωσε αφήνοντας κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό.

Για το Νέο Λύκειο: Ας κρατάμε μικρό Καλάθι

«Η μόνη σύσταση που θα είχα να κάνω, γιατί δεν έχει νόημα να κάνω πολλά σχόλια για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ή για το ότι είναι ένα μοντέλο, κάπως παλαιό που είχε ξαναυπάρξει πριν από πάρα πολλά χρόνια. Αλλά αυτό το περί Νέου, το «Νέο Λύκειο», «Σπουδαίο» κλπ, καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι όπου ακούμε μεγάλα λόγια. Το «Νέο», χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλο βάθος χρόνου και δουλειάς για να προκύψει. Και εγώ από ότι άκουσα, οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν κάνει καν ούτε ένα στοιχειώδες σεμινάριο για το πώς θα ανταποκριθούν σε αυτά τα νέα προγράμματα…» σχολίασε, με την ιδιότητα της πρώην Υπουργού Παιδείας, αναφερόμενη στον χάρτη του νέου Λυκείου που παρουσίασε στα τέλη της εβδομάδας η Άννα Διαμαντοπούλου.