ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bloomberg: «Η Ευρώπη αφήνει μετέωρο τον Σαμαρά»

Bloomberg: «Η Ευρώπη αφήνει μετέωρο τον Σαμαρά»

Σε δημοσίευμά του με τίτλο «Η Ευρώπη λέει 'καμία βιασύνη' σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αφήνοντας τον Σαμαρά μετέωρο», το πρακτορείο Bloomberg επικαλείται τη δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με την οποία το Eurogroup ενδέχεται να περιμένει έως τον Αύγουστο, προκειμένου να πάρει μια απόφαση σχετικά με το ελληνικό χρέος

Το πρακτορείο αναφέρει την δήλωση του Ντάισελμπλουμ και τονίζει ότι «έσβησε κάθε ελπίδα της κυβέρνησης για μια λύση σχετικά με το ελληνικό χρέος πριν από τις ευρωεκλογές».

«Η εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού του Σαμαρά ζητούσε μία επιπλέον στήριξη απ' την Ευρωζώνη μέχρι τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν μεταξύ 22 - 25 Μαϊου, προβάλλοντας την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος».

752972e660aac7ca1fff71ec993bcff8 XL

Όμως οι Ευρωπαίοι δεν βιάζονται, αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg, και συνεχίζει:

«Το χρονοδιάγραμμα που θέτουν οι Ευρωπαίοι κινδυνεύει να υπονομεύσει την κυβέρνηση Σαμαρά που καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να βγάλει τη χώρα απ' την εξαετή ύφεση αλλά και για να αντιμετωπίσει μία ανεργία που έχει φτάσει στο 28%. Την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει οριακή πλειοψηφία στη Βουλή, όπου δέχεται τεράστια πίεση απ' τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται, αυξάνοντας τις προοπτικές για επικράτηση της αντιπολίτευσης στις επικείμενες εκλογές, κάτι που μπορεί να σηματοδοτήσει αστάθεια στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό».

Στη συνέχεια το Bloomberg κάνει λόγο για «πολιτική αστάθεια» στην Ελλάδα και αναφέρεται στην οικονομική κρίση και τις συνέπειές της.

Διαβάστε επίσης:

Ντάισελμπλουμ: Μετά τις ευρωεκλογές οι αποφάσεις για την Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα