ΠΟΛΙΤΙΚΗ

SZ: «Η τρομοκρατία από αριστερά και από δεξιά κλονίζει την Ελλάδα»

SZ: «Η τρομοκρατία από αριστερά και από δεξιά κλονίζει την Ελλάδα»

Στην αριστερή και τη δεξιά τρομοκρατία στην Ελλάδα αναφέρεται σήμερα η γερμανική SZ, ενώ η ελβετική NZZ διαπιστώνει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα αφήνει παγερά αδιάφορο τον ελληνικό λαό.

«Η τρομοκρατία από αριστερά και από δεξιά κλονίζει την Ελλάδα», αναφέρει σε ρεπορτάζ της με τίτλο "η αυγή της βίας" η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στη δράση ομάδων και κομμάτων της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα. Γίνεται αναφορά στην επίθεση της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» στην κατοικία του γερμανού πρέσβη, στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζεται από τις ελληνικές αρχές ως εγκληματική οργάνωση.

«Για την ελληνική κυβέρνηση η νέα αναζωπύρωση της δράσης των ακροαριστερών ανταρτών πόλεων συνιστά σοβαρή πρόκληση, καθώς δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σημειώθηκαν παραλείψεις κατά την ποινική δίωξη γνωστών δραστών από τον εν λόγω χώρο», παρατηρεί το ρεπορτάζ, παραπέμποντας στις υποθέσεις Μαζιώτη και Σακκά και στη δραπέτευση του Ξηρού. Ωστόσο, «δεν είναι μόνο οι εξτρεμιστές της Αριστεράς που προκαλούν πονοκέφαλο στις υπηρεσίες ασφαλείας», υποστηρίζει η Süddeutsche Zeitung επικαλούμενη την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής. Το δημοσίευμα παραπέμπει στις επιχειρήσεις κάθαρσης της αστυνομίας. «Μέρος των δυνάμεων ασφαλείας αντιμετώπιζε με συμπάθεια τα αυτοαποκαλούμενα τάγματα εφόδου των νεοναζί και έκλεινε τα μάτια στα κατ` επανάληψη ανθρωποκυνηγητά σε βάρος αλλοδαπών», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα.