ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Αθανασίου στον Κασιδιάρη για τους «αλήτες» στο Δικαστικό Σώμα

Απάντηση Αθανασίου στον Κασιδιάρη για τους «αλήτες» στο Δικαστικό Σώμα

Απάντηση στις υβριστικές δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη μετά την απόφαση των ανακριτριών να ζητήσουν την άρση ασυλίας και των υπολοίπων 9 βουλευτών της Χρυσής Αυγής έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Κληθείς να σχολιάσει τις προκλητικές δηλώσεις Κασιδιάρη περί «αλητών που λυμαίνονται το Δικαστικό Σώμα...», ο κ. Αθανάσιου δήλωσε:

«Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε τέτοιες δηλώσεις από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δηλώσεις οι οποίες απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα, αλλά και το νομικό και πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας. Η ελληνική δικαιοσύνη είναι παντελώς ανεξάρτητη. Δεν επηρεάζεται από κανέναν. Οι δε ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές που έχουν επιφορτιστεί με τη διερεύνηση τυχόν αδικημάτων που έχουν διαπράξει τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ενεργούν τα καθήκοντά τους με αμεροληψία και ψυχραιμία.

Τέτοιες δηλώσεις δεν αγγίζουν τη δικαιοσύνη αλλά χαρακτηρίζουν αυτούς οι οποίοι τις εκφέρουν. Ο ελληνικός λαός είναι αρκετά γνώστης όλων των καταστάσεων και θα τους κρίνει όλους. Όλοι κρινόμαστε. Άλλο δεν μπορώ να πω τίποτε».

Διαβάστε επίσης:

Κασιδιάρης: Αλήτες λυμαίνονται το δικαστικό σώμα

Το πόρισμα των ανακριτριών για την άρση ασυλίας της Χρυσής Αυγής

Άρειος Πάγος: Ζητά άρση ασυλίας όλων των βουλευτών της Χ.Α.

Άγριο επεισόδιο με βουλευτές της Χ.Α. στη Βουλή

SZ: «Η τρομοκρατία από αριστερά και από δεξιά κλονίζει την Ελλάδα»

Προσφυγή της Χρυσής Αυγής για το «φρένο» στη χρηματοδότησή της

Προσφυγή της X.A. στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις διώξεις (vid)