Στη Βουδαπέστη ο Βενιζέλος για την υπουργική συνάντηση Visegrad V4+3

Στη Βουδαπέστη ο Βενιζέλος για την υπουργική συνάντηση Visegrad V4+3

Στην υπουργική συνάντηση Visegrad V4+3, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουδαπέστη, θα συμμετάσχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας Visegrad (V4) -η οποία αποτελείται από την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σλοβακία και την Τσεχία- καθώς και οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Πριν από την έναρξη των εργασιών της υπουργικής συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος θα έχει διμερείς συνομιλίες με τον ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας, Γιάνος Μάρτονι, κατά τη διάρκεια των οποίων θα συζητηθούν η πορεία των διμερών σχέσεων, ζητήματα της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, καθώς και οι τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις (Ουκρανία, Δυτ. Βαλκάνια, Συρία).

venizelos11

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος θα παραστεί στην υπουργική συνάντηση Visegrad V4+3, στην ημερήσια διάταξη της οποίας περιλαμβάνονται η ενέργεια και η κλιματική αλλαγή, η μετανάστευση, καθώς και η πορεία της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης με έμφαση στις εξελίξεις στην Ουκρανία. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας V4+3, θα παραχωρήσουν συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου. Ο κ. Βενιζέλος, θα παρακαθήσει, τέλος, στο γεύμα εργασίας της υπουργικής συνάντησης, όπου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, περιφερειακές εξελίξεις, ζητήματα ξενοφοβίας και ρατσισμού, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου-Λαβρόφ για την Ουκρανία