ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου

Με βασικό θέμα την οικονομία και τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά και με τα εσωτερικά ζητήματα όπως οι εκλογές, η αναδιανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος. Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα εμφανίστηκε κατά την έξοδό του από το μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών κ Γιάννης Στουρνάρας, καθώς όπως είπε στους δημοσιογράφους δεν απομένει πολύς χρόνος.

Ο κ. Στουρνάρας απάντησε και στις επικρίσεις του επιτρόπου Όλι Ρεν, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για καθυστερήσεις, τονίζοντας ότι λάθη έχουν γίνει και από τις δύο πλευρές.

Εξίσου αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία με την Τρόικα μέχρι το ερχόμενο Eurogroup.

Οκ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως το πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι πολύ πυκνό και πρέπει να πιάσουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων σε πείσμα, όπως είπε, αυτών που επενδύουν στην ύπαρξή της οικονομικής κρίσης. Είπε επίσης πως το πρωτογενές πλεόνασμα θα αποκαταστήσει κοινωνικές αδικίες και θα συμβάλει στην κοινωνική συνοχή.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις του Φινλανδού Επιτρόπου κ. Όλι Ρεν σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε να απαντήσει, ωστόσο σημείωσε πως τα στερεότυπα για την Ελλάδα διαψεύδονται, κάλεσε τους εταίρους της χώρας να μελετήσουν τα δημοσιονομικά στοιχεία και είπε ότι πρέπει να αντιληφθούν πως στην Ελλάδα έχει αλλάξει η κατάσταση.