ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Μακρή: Εμείς δεν διαπραγματευόμαστε με την τρόικα

Ρ. Μακρή: Εμείς δεν διαπραγματευόμαστε με την τρόικα

Τη θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για «ξεκάθαρη καταγγελία του Μνημονίου» διατύπωσε η βουλευτής του κόμματος, Ραχήλ Μακρή, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Εμείς δεν διαπραγματευόμαστε με την τρόικα. Είμαστε ξεκάθαροι εδώ και παρά πολύ καιρό διότι μιλούμε για καταγγελία ξεκάθαρη του Μνημονίου. Άρα δεν θα υπάρχει τρόικα και δεν θα υπάρχει κανένα θέμα διαπραγμάτευσης με την τρόικα», τόνισε.

«Εγώ λυπάμαι», πρόσθεσε η κ. Μακρή, «γιατί φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα αλλάζει κάθε φορά και μας έχει μπερδέψει όλους. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στους Έλληνες πολίτες το τι ακριβώς θα κάνει, αν θα κάνει διαπραγμάτευση με τους ίδιους, θα συνεχίσει δηλαδή να υπάρχει Μνημόνιο και θα υπάρχει τρόικα ή αν θα καταγγείλει ή πώς θα καταγγείλει το Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις».

«Εμείς είμαστε ξεκάθαροι -εγώ θα μιλήσω για τους Ανεξάρτητους Έλληνες- απέναντι στον ελληνικό λαό. Μιλούμε για διαγραφή του επονείδιστου και επαχθούς χρέους, μιλούμε για τη σύσταση επιτροπής διεθνούς λογιστικού ελέγχου για να δούμε ποιο είναι το πραγματικό χρέος και για μία σειρά, βέβαια, κάποιων άλλων μέτρων», είπε.

Στο ερώτημα για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ανέφερε: «Αν δεν ξεκαθαρίσουν αυτά τα θέματα δεν μοιάζει πράγματι τόσο εύκολο. Δεν θα μπορέσουμε να καθίσουμε ποτέ σε τραπέζι διαπραγμάτευσης με την τρόικα».