ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμμετοχή Κούρκουλα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Συμμετοχή Κούρκουλα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, θα βρίσκεται στο Στρασβούργο, από την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Κούρκουλας θα συμμετάσχει, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου και ώρα 09:00, στη συζήτηση προτεραιότητας της Ολομέλειας σχετικά με το «Ευρωπαϊκό Εξάμηνο», στην οποία θα συζητηθεί ο συντονισμός των οικονομικών πολιτικών για την ετήσια επισκόπηση της Ανάπτυξης 2014, η απασχόληση και οι κοινωνικές πτυχές και η διακυβέρνηση της ενιαίας αγοράς. Στο περιθώριο των εργασιών της Ολομέλειας, ο κ. Κούρκουλας θα εκπροσωπήσει το Συμβούλιο της ΕΕ στις εργασίες του ανεπίσημου Τριλόγου για τον Κανονισμό σχετικά με το καταστατικό και τη χρηματοδότηση ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ευρωπαϊκών πολιτικών ιδρυμάτων.

EYRVKOINOBOYLIO-458x315

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, στην πρωινή συνεδρίαση (ώρα 08:30), ο κ. Κούρκουλας θα συμμετάσχει στη συζήτηση της Ολομέλειας σχετικά με την Υλοποίηση των Εγγυήσεων για τη Νεολαία καθώς και τις σχέσεις ΕΕ-Ελβετίας. Στις 13:15, θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Martin Schulz, προς τιμήν του Προέδρου της Τσεχικής Δημοκρατίας, κ. Milos Zeman. Στις 14:40 της ίδιας μέρας, ο κ. Υφυπουργός θα υπογράψει με τον κ. Schulz εγκεκριμένα νομοθετήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις 15:00, ο κ. Κούρκουλας θα συμμετάσχει στις εργασίες της Ολομέλειας για την κατάσταση στο Ιράκ, καθώς και για τη χρήση οπλισμένων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος:Προέχει η αποτροπή της χρεοκοπίας στην Ουκρανία και η συνοχή