ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη:Τη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου έλαβαν οι συμβασιούχοι

Θεσσαλονίκη:Τη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου έλαβαν οι συμβασιούχοι

Τη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου στον αγώνα που κάνουν να παραμείνουν στις θέσεις τους, μετά και τις 10 Μαρτίου, οπότε και λήγουν οι συμβάσεις τους, ζήτησαν και έλαβαν οι 8μηνίτες συμβασιούχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, που παρέστησαν στη σημερινή συνεδρίαση.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, στην τοποθέτησή του, σημείωσε πως αντιλαμβάνεται την απελπισία των συμβασιούχων, καθώς το υπάρχον σύστημα κρατά σε «ομηρία» χιλιάδες εργαζόμενους. «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει πάγιες και διαρκείς ανάγκες ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας. Να δώσει το δημοτικό συμβούλιο την απόφαση ότι αυτοί οι άνθρωποι καλύπτουν αυτές τις ανάγκες» είπε χαρακτηριστικά.
Ξεκαθάρισε, όμως, ότι δεν θα δοθεί η παρέκταση στους συμβασιούχους, δηλαδή να έχουν οι εργαζόμενοι τη δυνατότητα να προσφύγουν στα δικαστήρια της Αθήνας.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις των επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων που τάχθηκαν υπέρ της παρέκτασης, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος να διακόψει τη συνεδρίαση. «Δεν μπορώ να αδικήσω αυτούς που εδώ και δύο χρόνια ζητούσαν παρεκτάσεις και δεν τους δίναμε» τόνισε στη δευτερολογία του ο κ. Μπουτάρης, προσθέτοντας, ύστερα από έντονη αντιπαράθεση με τον δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο Μάκη Στεργίου: «Eκμεταλλεύεστε αυτή τη φάση και παίζετε με τον πόνο των ανθρώπων». Η απόφαση για στήριξη στους συμβασιούχους -ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, χωρίς όμως να δοθεί η παρέκταση- πάρθηκε κατά πλειοψηφία, κατόπιν ψηφοφορίας.

Διαβάστε επίσης:

Στήριξη Κουβέλη στον Μπουτάρη