ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώτης Κουβέλης: Θα πάμε σε αναδιάρθρωση του χρέους

Φώτης Κουβέλης: Θα πάμε σε αναδιάρθρωση του χρέους
«Δεν θα βγει το μνημόνιο αν δεν προωθήσει μια αναδιάρθρωση του χρέους»...

«Δεν θα βγει το μνημόνιο αν δεν προωθήσει μια αναδιάρθρωση του χρέους» εκτίμησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 97,2.

Επεξηγώντας μάλιστα πως αντιλαμβάνεται την αναδιάρθρωση του χρέους, τόνισε «…πολλές δυνάμεις μιλάνε για αναδιάρθρωση χωρίς όμως να γνωρίζουν το περιεχόμενο της αναδιάρθρωσης. Για μας σημαίνει περαιτέρω επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, μείωση του επιτοκίου, διότι η δοθείσα μείωση είναι ελαχίστη, έκδοση ευρωομολόγου, έκδοση επενδυτικού ευρωομολόγου, και βεβαίως η πρόταση η οποία κατατίθεται και από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον κ. Τρισέ για αγορά μέρους του χρέους σε ποσοστό 40-60% από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, συν όλα εκείνα τα οποία αφορούν το εσωτερικό της χώρας, τα οποία έχουν σχέση όπως σας είπα με τις δημόσιες επενδύσεις, έχουν σχέση με την αναδιάρθρωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με την ουσιαστική αξιοποίηση και προφανώς όχι με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και αντιμετώπιση της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής».

«Πόρτα» στην πρόταση Αλαβάνου για κοινή κάθοδο της Αριστεράς στις εκλογές

«Τα επιμέρους κομμάτια της αριστεράς δεν αθροίζονται, και δεν αθροίζονται σε ενιαίο άθροισμα για το λόγο ότι οι διαφορές, οι αντιθέσεις, ακόμα και οι αντίπαλες θέσεις που υπάρχουν μεταξύ τους δεν επιτρέπουν αυτό το ενιαίο άθροισμα» σημείωσε ο Φώτης Κουβέλης, σχολιάζοντας την πρόταση Αλαβάνου για κοινή κάθοδο της Αριστεράς.

Χαρακτήρισε μάλιστα «τεράστιες» τις διαφορές των κομμάτων της αριστεράς. «Εμείς διεκδικούμε να μην είμαστε άλλο ένα κόμμα της αριστεράς αλλά ‘’άλλο κόμμα’’» τόνισε, προσθέτοντας πως η ΔΗΜ.ΑΡ. «υποστηρίζει και έχει στον πυρήνα της πολιτικής του τον αριστερό ευρωπαϊσμό, έχει στον πυρήνα της πολιτικής του τον μεταρρυθμισμό. Άλλα κόμματα εισηγούνται, της ευρύτερης αριστεράς, ακόμα και την αναχώρηση της χώρας από την Ε.Ε., κάποια άλλα κόμματα της αριστεράς ή κάποιες απόψεις από το χώρο αυτό υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει για παράδειγμα στο εθνικό μας νόμισμα στη δραχμή. Αυτά δεν είναι παρεμπίπτοντα ζητήματα είναι κεφαλαιώδη θέματα που διαφοροποιούν τις δυνάμεις της αριστεράς μεταξύ τους».