ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Δεν θα θέσω υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κουβέλης: Δεν θα θέσω υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Έκκληση προς τον πρωθυπουργό να «αποκρούσει» τις «απαράδεκτες επιλογές και επιταγές» της τρόικα όσον αφορά τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών απηύθυνε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο Φώτης Κουβέλης εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ πως η Αθήνα έχει τη δυνατότητα «ισχυρής διαπραγμάτευσης» με την τριμερή σε ορισμένα «σημαντικά ζητήματα», τονίζοντας πως η δυνατότητα αυτή που απορρέει από την «ομολογία των πάντων» πως έγιναν λάθη στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

«Πρέπει να αξιοποιηθούν τα λάθη», επεσήμανε.

Αναφορικά με το ζήτημα εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κουβέλης κατέστησε σαφές πως δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η στήριξη της ΔΗΜΑΡ σε κάποιον υποψήφιο θα συνδέεται με την πολιτική.

«Πρέπει να αλλάξει η πολιτική», συμπλήρωσε.

Ανέφερε επίσης ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δε σημαίνει απαραίτητα πρόωρες βουλευτικές εκλογές, παραδεχόμενος ωστόσο πως σε περίπτωση που κάποια αντιπολιτευόμενη παράταξη κερδίσει με μεγάλη διαφορά, τότε θα υπάρξουν φωνές περί δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης.

Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ Κουβέλης δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ στην περιφέρεια Αττικής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα στηρίξει τον Γιάννη Σγουρό. Τόνισε ωστόσο πως τα κριτήρια της Αγίου Κωνσταντίνου θα είναι και αυτοδιοικητικά και πολιτικά, ενώ παράλληλα απέρριψε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ πως το ενιαίο μήνυμα των εκλογών πρέπει του Μαΐου να είναι αντιμνημονιακό.